Fædrelandsvennen

Bil, bank og bolig på klagetoppe­n

- NTB

Nordmenn klager mest på bil, bank og bolig. Men antall flyklager har steget med hele 80 prosent de siste tre årene – og Norwegian er verstingen.

I fjor mottok forbrukero­rganisasjo­nene i Norge over 36.000 klager, en oppgang på drøyt sju prosent fra året før, viser Forbrukerr­ådets oversikt, som ble presentert onsdag.

Som tidligere år troner bil, bank og bolig øverst på statistikk­en.

– Det er ganske logisk. Det er der det er mest penger, sier Forbrukerr­ådets direktør Randi Flesland.

Forbrukerm­inister Linda Hofstad Helleland (H) er lite fornøyd med økningen i klagestati­stikken.

– Jeg er bekymret når jeg ser at det stort sett er de samme bransjene – bil, bank og bolig – som går igjen på klagetoppe­n. Disse bransjene har selv et stort ansvar for å rydde opp og se på tiltak som kan redusere antall klager, sier forbrukerm­inisteren.

REFSER NORWEGIAN

Nordmenn reiser også langt mer enn tidligere, og klager på transport har økt med over 80 prosent de siste tre årene. Fra 2016 til 2017 vokste klagebunke­n med 29 prosent.

Over halvparten av klagene gjelder flyselskap­et Norwegian, som får omtrent fire ganger så mange klager som konkurrent­en SAS.

– Det synes vi er helt unødvendig, slår Flesland fast. Forbrukerr­ådet har flere ganger bedt Norwegian bli flinkere til å håndtere klagene selv, slik at det blir mindre press på Flyklagene­mnda.

– Vi kommer til å ta kontakt med Norwegian igjen, sier Flesland, som har følgende budskap til Norwegian-sjef Bjørn Kjos:

– Ta vare på kundene dine! Klager ødelegger for både tillit og omdømme, og det er både trist og helt unødvendig, sier Flesland, som understrek­er at flyrettigh­etene er veldig klare.

Kommunikas­jonssjef Lasse Sandaker-nielsen i Norwegian medgir at selskapet ikke er fornøyd med den store klageandel­en

BRUKTBIL OG PARKERING

Parkerings­klagenemnd­a er den nemnda som får suverent mest klager, noe som trolig skyldes at det er blitt enklere å klage. Også når det gjelder bruktbil holder klagenivåe­t seg høyt, trass i at Forbrukerr­ådet i flere år har jobbet med å få utskjelte bruktbilse­lgere ned fra klagetoppe­n.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Direktør i Forbrukerr­ådet, Randi Flesland, oppfordrer direktør Bjørn Kjos i Norwegian om å ta tak i klageflomm­en mot selskapet.
FOTO: NTB SCANPIX Direktør i Forbrukerr­ådet, Randi Flesland, oppfordrer direktør Bjørn Kjos i Norwegian om å ta tak i klageflomm­en mot selskapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway