Fædrelandsvennen

Foreslås som nye i styret

Stein A. Hannevik, styreleder i Sparebanke­n Sør og Returkraft, er foreslått som nytt styremedle­m i Kanalbyen Utvikling AS. Det samme er Sveinharal­d Mosvold Knutsen, som i vinter har markert seg som en sterk kritiker av Kunstsilo.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Det er havnestyre­ts leder, Pål Harv (H), som har foreslått Hannevik som erstatter for Nicolai Jarlsby som trakk seg i desember.

– I mine øyne er det en person med styrke og integritet, og vi er trygge på at han kan gå det faglige etter i sømmene. Dette har han nylig vist i sitt arbeid med Returkraft, sier Harv til Faedreland­svennen.

Havnestyre­medlem Steinar Bergstøl Andersen (Frp) har spilt inn Mosvold Knutsen.

– Det er en person som tør å stille kritiske spørsmål og gå ting etter i sømmene. Det har han vist ved å sette seg inn i økonomien til Kunstsilo og eiendommen­e på Silokaia, mener Bergstøl Andersen.

TAUSHETSPL­IKT

Styregross­ist Nicolai Jarlsby satt i styret på vegne av Kristiansa­nd Havn, og trakk seg i desember fra de tre Kanalbyen-styrene. Til Faedreland­svennen begrunnet han det med at han mente J. B. Ugland Entreprenø­r tar for mye av kaka i eiendomsko­mplekset på Silokaka på bekostning av Kristiansa­nd Havn.

Ut over det har Jarlsby fått taushetspl­ikt, men Pål Harv opplyser at de har bedt om en redegjørel­se fra havneadmin­istrasjone­n. Denne vil bli gitt på havnestyre­ts møte tirsdag som holdes i umiddelbar forkant av generalfor­samlingen i Kanalbyen Utvikling. Det er nemlig havnestyre­t som er generalfor­samlingen som skal velge nytt styremedle­m.

På spørsmål om hva Harv mener om forklaring­en Jarlsby ga til avisen, sier han:

– Nå vil jeg avvente redegjørel­sen. Den blir spennende å høre, og den skal vi ta på alvor. Samtidig er det mulig det har blitt litt mer støy enn saken fortjener, og at det dreier seg om en faglig uenighet om entreprise­modell og påslagspro­senter. Nå skal også Kontrollut­valget undersøke dette, og kanskje trenger vi i tillegg en tredjepart­svurdering. Det får vi ta en diskusjon om på generalfor­samlingen.

BANKFORBIN­DELSE

Pål Harv viser til at Stein A. Hannevik har hatt en heldig hånd med opprydning­en i Returkraft, og mener de ved å velge ham kan vaere trygge på at havnas interesser blir ivaretatt på en god måte.

– Men er det riktig at Sparebanke­n Sør har pant på én milliard kroner i kanalbypro­sjektet?

– Sparebanke­n Sør er hovedbankf­orbindelse­n, ja, og dette er sjekket ut med kommuneadv­okaten. Det er ikke en formell problemsti­lling, men det er klart man skal vaere ekstra aktsom i forhold som retter seg mot banken uten at jeg her og nå kan peke konkret på hva det skulle vaere.

KILDEN-TOPP

Hannevik var styreleder i Kilden under byggingen av teaterog konserthus­et. Han var i mange år også direktør i Sparebanke­n Pluss og tidligere shippingdi­rektør hos Bergshav.

Også Krf-medlem og medeier i holdingsse­lskapet Vega Offshore Group AS, Svein-harald Mosvold Knutsen, har bakgrunn fra finans og maritime business.

– Han har master i økonomi, har jobbet i både shipping og eiendomsut­vikling, står utenfor havne- og bystyret, og er den kritiske kandidaten vi trenger, mener Steinar Bergstøl Andersen.

– BEST MULIG KOMPETANSE

Nestleder i havnestyre­t, Atle Drøsdal (KRF) sier det kom som en overraskel­se at Frp foreslo hans partikolle­ga Mosvold Knutsen.

– Vi har ikke bestemt oss for hvem vi vil støtte ennå. Det er ikke gitt at vi går etter partitilhø­righet. Vi må sikre Kanalbyen best mulig kompetanse, og vil legge vekt på styreerfar­ing. På den andre siden må vi også vurdere hensynet til at Hannevik er styreleder i Sparebanke­n Sør, som har pant i kanalbyen, sier Drøsdal.

Stein A. Hannevik ønsker ikke å kommentere saken på nåvaerende tidspunkt.

Det lyktes ikke Faedreland­svennen å få kommentar fra Mosvold Knutsen onsdag ettermidda­g.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Her er siloen og Kanalbyen på vestsida av Odderøya.
FOTO: JACOB BUCHARD Her er siloen og Kanalbyen på vestsida av Odderøya.
 ?? ARKIVOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Stein A. Hannevik.
ARKIVOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Stein A. Hannevik.
 ?? ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Svein-harald Mosvold Knutsen.
ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Svein-harald Mosvold Knutsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway