Fædrelandsvennen

OK kulturreda­ktør?

-

«Er kulturreda­ktøren ok»? Dette spørsmålet stiller Egil Remi-jensen i et leserinnle­gg i Faedreland­svennen 17. april.

●●Bakgrunnen er kulturreda­ktør Karen Kristine Blågestads artikkel om kronprinsp­arets forsøk på å målbinde vår frie presse. De kritiserer at den fokuserer på Mette Marits sønn Marius. I leserinnle­gget ber Egil Remi-jensen kulturreda­ktøren om ikke å tråkke på kong Haakon og de som har gått i hans spor. Det er som grepet ut av luften. Verken kong Haakon, kong Olav eller kong Harald er nevnt i Blågestads artikkel.

Den handler kun om kronprinsp­arets rolleforst­åelse i et moderne, åpent norsk samfunn. Hvis de forstår sin rolle slik at de har makt til å styre det frie ord, så er det på sin plass at pressen korrigerer en slik misforståe­lse. De har faktisk selv valgt å fortsette i kongehustr­adisjonen enn så lenge. «Den som vil vaere med på leken, må tåle steken».

Det norske folk har ikke valgt dem. De er ganske enkelt ikke på valg. Men de har foreløpig fulgt en gammel tradisjon for seg og for sine barn. Til tider en slags underlig kostymelek – nå som vi skriver 2018.

Alle vi andre velges eller ansettes i stillinger på bakgrunn av kompetanse og kvalifikas­joner. Vi takker ja eller nei, og vi må ta konsekvens­en av det vi bestemmer oss for. Det må også Mette Marit og Haakon selv om de bare har symbolsk betydning og ikke reell makt.

Takk til Faedreland­svennen som velger en så våken, til de grader skrivefør og ok kulturreda­ktør. LISBETH BRYDØY

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway