Fædrelandsvennen

Direkte feil av USA

-

Det verste USA kan gjøre, er å bryte Fn-charteret og folkerette­n. Det er nettopp det USA har gjort i Syria.

●●Syria er utilgiveli­g ifølge verdens lov, som hele verdensfre­den og FN bygger på. «Intet land har rett til å blande seg inn i noe annet lands indre forhold.» Dette er vedtatt som verdens lov i selveste Fn-pakten, som Norge og USA og andre land som medlemmer av FN (de suverene nasjoners forbund) har vedtatt som gjeldende for sine land også av sine lands nasjonalfo­rsamling.

Bare FNS Sikkerhets­råd kan i sjeldne tilfeller gi tillatelse til inngripen. Dette er blankt avvist av Sikkerhets­rådet å gjøre i Syria.

FN forbyr enhver krigshandl­ing unntatt forsvar når et lands grenser blir militaert angrepet. Som Syrias naere allierte i militaeral­lianse, og politisk og økonomisk, og sete for Russlands Middelhavs-militaerba­se, har Russland, når Syrias president ber om det, direkte rett og plikt til å inntre i Syria som Russland har gjort.

Det verste noen kan gjøre, er å støtte voldsmenn i sabotasjeo­pprør for å velte et lands lovlig valgte regjering anerkjent av FN og verdens land, slik tilfellet er med Syria.

Dertil kommer, at Syria under president Assad, er det eneste landet i Midt-østen der kristne er fullstendi­g respektert og høyaktet, og ikke underlagt islam og islamsk undertrykk­else av kristne. De kristne har alltid støttet Assad.

FNS Sikkerhets­råd har ikke fastslått bruk av kjemiske våpen i Syria. Det er korrekt som VG offisielt skriver 15. april som redaksjone­ns kommentar: «Det er ikke lagt frem uavhengige og ugjendrive­lige bevis for at det syriske regimet angrep Dourma med kjemiske våpen. VG skriver også om USAS angrep at «at det ikke reduserer president Assads militaere slagkraft».

USA, derimot, har, ved verdens bevis, verdens største lager av kjemiske våpen, og er verdensber­yktet for saerdeles omfattende bruk av napalm og andre livsfarlig­e stoffer i USAS utskjelte Vietnamkri­g. USA har som eneste land også angrepet et land med atombomber (Japan, med hundretuse­ner døde).

Verden kan overhodet ikke godta USAS ulovlige handling i Syria, og nordmenn bør støtte senator Rand Paul fra Donald Trumps eget parti, som sammen med demokraten­e gir flertall for å nedstemme Trumps utenriksmi­nister-nominerte Pompei fra å bli godkjent som utenriksmi­nister (første gang slikt har skjedd siden 1925). HELGE CHRISTOPHE­RSEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway