Fædrelandsvennen

Sikker Norgessuks­ess fra Audi blir ny

Vi så sedan-utgaven på bilutstill­ingen i Genève sammen med den lokale forhandler­en. Og visste at det var stasjonsvo­gnutgaven Audi A6 Avant han ventet på.

- TEKST: TOR MJAALAND

Nå er den presentert og daglig leder Terje Olsen hos Gumpens Auto Øst og alle andre Audi-interesser­te kan glede seg til høsten. For da kommer nye Audi A6 Avant til Norge. Bilen har vaert en sikker suksess i markedet for store og velutstyrt­e stasjonsvo­gner her hjemme, ikke minst som firehjulst­rekker i den såkalte Allroad-versjonen.

Nye A6 skal ifølge en pressemeld­ing vaere fullspekke­t med ny og banebryten­de teknolog der en rekke assistento­g sikkerhets­systemer er standard. Og som vi ofte ser når en ny modell lanseres, så er også Audi A6 blitt litt større, mangler bare noen få centimeter på fem meter i lengden. Plassen i baksetet skal vaere blitt markant bedre, og bagasjerom­met er så stort som Audi mener det bør vaere i denne klassen, cirka 565 liter.

FORTSATT DIESEL

Som vanlig for de tyske premiummer­kene, så er ikke utseendet endret radikalt. Alle vil kjenne igjen «gamle» A6 Avant når de ser den nye utgaven. Det samme ser vi når de hardeste konkurrent­ene BMW 5-serie og Mercedes E-klasse lanserer sine nye modeller.

Alle variantene av A6 Avant får mildhybrid-motorer, der et 48-voltbatter­i står sentralt. Det skal gi lavere forbruket enn tradisjone­lle bensinog dieselmoto­rer.

Og vi gjentar det gjerne: De som tror at diesel er over og ut, må tro om igjen. Fire motorer er med fra start, tre av disse er dieselmoto­rer på henholdsvi­s 204, 231 og 286 hk, mens det kommer èn bensinmoto­r på hele 340 hk. Alle modellene leveres med Audis kjente quattro firehjulsd­rift.

LADBAR UTGAVE

Senere skal det komme en ladbar hybrid av A6 Avant. Dersom norske avgifter videreføre­s, vil en slik utgave vaere svaert interessan­t her hjemme.

Innvendig er det touchskjer­mer som gjelder – slik vi har sett i både A7, A8 og sedanutgav­en av A6. Og sliter du med parkeringe­n, kan du få parkerings­pilot som styres via en App på smarttelef­onen. Den gjør det mulig å parkere, uten at sjåføren må sitte bak rattet.

 ?? FOTO: AUDI ?? Det er ikke vanskelig å kjenne igjen nye Audi A6 Avant fra dagens modell. Som vanlig fra Audi ligger endringene i teknikk, utstyr og litt på økt størrelse.
FOTO: AUDI Det er ikke vanskelig å kjenne igjen nye Audi A6 Avant fra dagens modell. Som vanlig fra Audi ligger endringene i teknikk, utstyr og litt på økt størrelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway