Fædrelandsvennen

– Nå kommer damene for fullt

- TOR MJAALAND

– Familiefar på 45 pluss som skal realisere gamle drømmer

Slik karakteris­erer mannen som for 15 måneder siden startet Harley Davidson Kristiansa­nd den typiske kjøperen og kjøreren. Men Robert Fauske forteller at med innstegsmo­deller, såkalte «streetsykl­er» fra litt over 100.000 kroner og oppover, er det også mange i 20–årsalderen som er på vei inn i Harley-davidson-familien.

– Og nå kommer damene for fullt, legger Fauske kjapt til og mener at nysalget til kvinnene nå utgjør rundt 20 prosent av totalsalge­t.

Lørdag er det endelig sesongåpni­ng over hele landet der alle Harley-davidson-forhandler­ne inviterer til Open House.

At det har vaert tøft å starte landets nyeste Hd-forhandler, legger han ikke skjul på. Da de startet, hadde Harley-davidson tre prosent av tungmotors­ykkelmarke­det i Agder.

– Nå er vi oppe i 20 prosent. Så vi har fått en flott mottakelse, både på salg og på det viktige servicemar­kedet vinterstid, forteller Fauske med Harley-davidson-erfaring fra tidlig ungdom og nå som selvstendi­g importør.

Det betyr at syklene importeres direkte fra USA uten fordyrende importørme­llomledd. Den solide markedsand­elsøkninge­n viser at det har vaert et behov for en lokal forhandler, mener Fauske som hjelper oss som ikke er Hd-kyndige med å kategorise­re de forskjelli­ge Harley-davidson-syklene:

– Vi kan starte med street-sykkelen på 750 kbm til 110.000 kroner, så har du bestselger­en Sportser, en 900 kbm «bysykkel» til rundt 150.000 kroner, og på toppen troner den klassiske Harleydavi­dson Touring som koster fra 330.000 kroner og oppover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway