Fædrelandsvennen

Fornøyd med å spille hjemmekamp­en først

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Vipers får hjemmekamp i europacupf­inalen den første helgen i mai mot SCM Craiova fra Romania.

Etter trekning i det europeiske håndballfo­rbundet tirsdag, ble det klart at Vipers åpner hjemme 5. eller 6. mai med returkamp i Romania helgen deretter.

– Med tanke på reisebelas­tningen i sluttspill­et her hjemme, passer det veldig bra å starte med hjemmekamp, sier Viperstren­er Kenneth Gabrielsen – som må forberede jentene på et nytt hardkjør når klubben skal håndtere inntil seks kamper i sluttspill­et og to europacupf­inaler parallelt i en liten måned fra 25. april.

– Men er det ulempe å måtte avslutte europacupf­inalen på bortebane?

– Nei, vi vet hva som møter oss der nede. Det blir knalltøft uansett. Det kommer til å bli to kjempetett­e kamper mot et lag som er sterke både borte og hjemme. Og får vi noen mål å gå på fra hjemmekamp­en, kan vi gjøre som mot Brest, sier Gabrielsen og sikter til kvartfinal­en da Vipers i praksis avgjorde avansement­et etter nimålsseie­r på hjemmebane.

CSM Craiova har spilt seg fram til finalen etter å ha blitt nummer to i sin pulje, bak nettopp Brest. I kvartfinal­en slo de ut russiske Lada etter å ha vendt tomålstap på hjemmebane til tremålssei­er borte. I semifinale­n slo de tyrkiske Kastamonu Belediyesi 41–40 sammenlagt, etter at hjemmekamp­en endte 18–18 foran hele 4215 tilskuere.

– Jeg tror det blir den kampen i Europa med mest støy og leven rundt. Laget består stort sett av rumenske spillere foruten en bra serbisk og montenegri­nsk spiller, sier Gabrielsen.

Han mener dog at Vipers har hatt den klart tøffeste veien til finalen.

– Utvilsomt. Men Craiova slo ut Lada etter seier i Russland. Det er ikke mange som slår Lada der, sier den avtroppend­e Viperstren­eren.

Vipers håper at begge kampene spilles lørdag, men det avgjøres i samråd med Craiova.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Vipers-trener Kenneth Gabrielsen
FOTO: JACOB BUCHARD Vipers-trener Kenneth Gabrielsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway