Fædrelandsvennen

Donns målrike sesongstar­t – lokaloppgj­ør neste

- MADS LJOSLAND,

Nyopprykke­de Donn-jenter sto igjen med tre poeng etter sesongens to første kamper. Torsdag venter Gimletroll i årets første lokaloppgj­ør i 2. divisjon.

Lørdag ble Lier slått 2–1, mens det ble stygge sifre mot LSK Kvinner 2 dagen etter, hvor hjemmelage­t vant hele 12–3! Tross stortapet er det grunn til å vaere fornøyd med utbyttet på Østlandet i helga.

Det er ikke kampene mot LSK Kvinner 2, Vålerenga 2 og Stabaek 2 vi må vinne for å holde oss i divisjonen. Disse lagene stiller ofte med spillere som får prøve seg på eliteserie­nivå i løpet av sesongen, og jeg er overbevist om at laget fra Lillestrøm hadde hevdet seg godt i 1. divisjon hvis de kunne spilt der.

Selv om det ble stygge sifre mot LSK, klarte vi gledelig nok å produsere godt med sjanser selv. Hadde vi lagt oss bakpå med en festning rundt 16-meteren, kunne vi sikkert redusert tapet med noen mål, men vi ønsker å spille vårt eget spill, og offensivt fikk vi til mye.

Jeg vil heller at vi skal prøve og feile, enn å ikke prøve i det hele tatt! I det lange løp er jeg overbevist om at det vil gagne både spillerne og laget.

Langt hyggeliger­e var resultatet lørdag. I Lier møtte vi et lag som spilte veldig direkte og fysisk, men vi tok dem på det vi kan best, og scoret to flotte mål der ballen gikk fort fra spiller til spiller. Frida Abrahamsen åpnet målkontoen med 1–0-scoringen etter 19 minutter etter et angrep som startet hos vår egen keeper.

Lier utliknet da vi hadde en spiller på sidelinja, men rett etter pause kombinerte to av våre ny- kommere fra Greipstad, og sørget for seiersmåle­t. Emma Øvland Rygg ekspederte June Tønnesland Johansens pasning i nettmasken­e.

Marte, Emma og June scoret mot LSK Kvinner 2 søndag.

Allerede torsdag er det klart for ny bortekamp, denne gang hos naermeste nabo Gimletroll på Presteheia. Hjemmelage­t har mange sesonger i 2. divisjon bak seg nå, og spilte også kvalifiser­ing om opprykk i både 2015 og 2016. Vi gleder oss til å måle krefter med det som har vaert byens klart beste damelag i flere år, og det blir en fin pekepinn på hvor langt vårt unge mannskap har kommet i utviklinge­n de siste månedene.

 ?? FOTO: ANDERS JENSEN ?? Tre 16-åringer som debuterte i 2. divisjon forrige helg. F.v.: Malin Aas Skomedal, Emma Opsahl Lervik og Miriam Reinhardse­n.
FOTO: ANDERS JENSEN Tre 16-åringer som debuterte i 2. divisjon forrige helg. F.v.: Malin Aas Skomedal, Emma Opsahl Lervik og Miriam Reinhardse­n.
 ?? FOTO: ANDERS JENSEN ?? Marte Lønn Foss (17) både scoret og hadde målgivende pasning i åpningshel­ga i 2. divisjon.
FOTO: ANDERS JENSEN Marte Lønn Foss (17) både scoret og hadde målgivende pasning i åpningshel­ga i 2. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway