Fædrelandsvennen

Neppe Ytre ringvei før Gartnerløk­ka-kolsdalen

Lastebilei­erne får det neppe som de vil. Det ligger an til at Gartnerløk­ka - Kolsdalen bygges før Ytre ringvei.

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

– Jeg er glad for at samferdsel­sministere­n understrek­er hvor viktig det er å få løst de trafikale problemene i og rundt Kristiansa­nd. Han svarer imidlertid lite konkret på hvordan han ser for seg at Statens vegvesen og Nye Veier skal samhandle i dette og andre prosjekter.

Det skriver Tellef Inge Mørland i en e-post til Faedreland­svennen. Stortingsr­epresentan­ten (Ap) fra Aust-agder har engasjert seg i spørsmålet den regionale lederduoen i Norges Lastebilei­er-forbund, Rita Birkeland og Reidar Retterholt, tok opp via Faedreland­svennen tidlig i april. Som de uttrykte det:

– Gartnerløk­ka behandles som et lokalt veikryss, men er i realiteten en internasjo­nal trafikkorr­idor og viktigste knutepunkt mellom Stavanger og Østlandet. Når den planlagte, fire-fem år lange utbygginge­n tar til og kommer så langt at den skaper hindringer for trafikken - hvordan skal det da bli, om ikke Ytre ringvei står klar? Problemene de pågående tunnelarbe­idene skaper i Kristiansa­nd, blir bare småtteri i forhold!

– TYDELIG

Det fikk altså Mørland til å sende samferdsel­sminister Ketil Solvik-olsen et skriftlig spørsmål om saken.

Kokt ned er statsråden­s like skriftlige svar todelt:

For det første viser han til veivesenet, som mener at Gartnerløk­ka-prosjektet lar seg kombinere med akseptabel trafikkavv­ikling, om enn med «høyere risiko for hendelser».

For det andre sier han at dersom det er et bredt forankret, politisk ønske om å endre på prosjektre­kkefølgen, så må det varsles kjapt.

Det får Tellef Inge Mørland, som stortingsr­epresentan­t Hans Fr. Grøvan før ham, til å anbefale at Statens vegvesen og Nye Veier setter seg sammen for å se om det er smartere og bedre, men også like raske løsninger.

NEPPE KJAPP MELDING

Når det gjelder statsråden­s oppfordrin­g om kjapp melding, får han neppe det fra sentralt hold i Kristiansa­nd. Etter at ordfører Harald Furre hadde møtt medlemmene i Sørlandets Samferdsel­sløft (se faktaramme) hos Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n 10. april, var nemlig dette meldingen på Naeringsfo­reningens hjemmeside:

– Ordfører Harald Furre var imidlertid krystallkl­ar da han fastslo at disse prosjekten­e ikke konkurrere­r med hverandre.

Anita S. Dietrichso­n, administre­rende direktør i Naeringsfo­reningen, sier det sånn per telefon fra Oslo:

– Naeringsli­vet ble spurt for to-tre år siden og prioritert­e Gartnerløk­ka. Det blir ingen endring på det nå.

 ?? ARKIVFOTO: JACOB BUCHARD ?? Mye tyder på at utbygging av strekninge­n Gartnerløk­ka–kolsdalen prioritere­s før en ytre ringvei nord for Kristiansa­nd.
ARKIVFOTO: JACOB BUCHARD Mye tyder på at utbygging av strekninge­n Gartnerløk­ka–kolsdalen prioritere­s før en ytre ringvei nord for Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway