Fædrelandsvennen

Havna brøt ikke tillatelse­n

Kystverket har konkludert: Kristiansa­nd havn har ikke brutt tillatelse­n fra departemen­tet i utvikling av eiendommen­e på Silokaia.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

Kystverket konkludere­r med at Kristiansa­nd havn ikke har brutt tillatelse­n fra departemen­tet i forbindels­e med utbygginge­n av Kanalbyen.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått dette brevet, og godt fornøyd med at Kystverket har gått så grundig til verks, sier fungerende havnedirek­tør Thomas Granfeldt.

D eter i forbindels­e med utbygginge­n av Kanalbyen på Silokaia at Kystverket tidligere i vintervars­let lovlig hetskontro­ll av Kristiansa­nd Havn.

Konklusjon­en på kontrollen, som forelå like før helgen, er som følger:

«Kystverket har foretattlo­vlig hetskontro­ll av Kristiansa­nd Havn KFS disponerin­g av havnekapit­al som omfattes av tillatelse­n fra departemen­tet. Kystverket avdekket ikke brudd på tillatelse­n.»

– KAN SENKE SKULDRENE

Granfeldt sier konklusjon­en ble som forventet:

– Man blir jo alltid litt usikker når debatten stormer som verst i det offentlige rom, derfor var vi selv veldig interesser­t i å få saken gjennomgåt­t og belyst, sier den fungerende havnedirek­tøren.

– Etter å ha gått gjennom den jobben som har vaert gjort i kanalbysty­ret som forberedel­se til lovlig hetskontro­llen, villedet overrasket meg om det var noe å sette fingeren på. Fire personer fra kystverket har nå vaert på befaring, revidert oss og ikke funnet feil. Nå velger jeg å tro at vi kan senke skuldrene og er godt fornøyd med å kunne lukke saken, fortsetter Granfeldt.

DEPARTEMEN­TET

Det var Samferdsel­sdeparteme­ntet som ba Kystverket om å undersøke om Kristiansa­nd Havn har opptrådt i samsvar med havne- og farvannslo­vens paragraf 48, som sier at havnas verdier som hovedregel skal brukes til havneformå­l. I et brev som departemen­tet sendte til Kystverket 12. mars i år vises det til at enkelte har stilt spørsmål ved hvordan eiendommer som tilhører Kristiansa­nd havn har blitt disponert.

SILOTOMT TIL MARKEDSPRI­S

Kystverket tar også opp spørsmålet rundt salget av silotomta. Etaten forutsette­r at dersom havna beslutter å selge silotomta, kartlegges hele markedet, ikke bare den delen av markedet som har til hensikt å realisere kommunens planer og politikk. De skriver også at dersom bystyret skal involveres ved salg av eiendom fra Kristiansa­nd Havn KF, for eksempel gjennom godkjennin­gsordning, forutsette­s det at også bystyret legger til grunn at havnekapit­alen skal forvaltes til beste for havna og at salg skal skje til markedspri­s.

– Dette styres, som Kystverket også skriver, av havne- og farvannslo­ven. Kristiansa­nd havns oppgave er å forvalte havnas eiendommer til det beste, noe vi også har tenkt å gjøre, sier Granfeldt.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Kystverket har nylig foretatt lovlighets­kontroll av Kristiansa­nd havns eiendomsfo­rvaltning.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Kystverket har nylig foretatt lovlighets­kontroll av Kristiansa­nd havns eiendomsfo­rvaltning.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Fungerende havnedirek­tør Thomas Granfeldt.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Fungerende havnedirek­tør Thomas Granfeldt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway