Fædrelandsvennen

Dømt til fengsel for Palmesussv­indel

- TORMOD FLEM VEGGE

En mann er dømt for svindel med Palmesusbi­lletter.

En 23-åring fra Sandnes i Rogaland er i Jaeren tingrett dømt for å ha svindlet til seg penger for salg av falske Palmesus-billetter.

Han er dømt for brudd på straffelov­ens paragraf 371 – «for med forsett om å skaffe seg eller andre en uberettige­t vinning å ha framkalt, styrket eller utnyttet en villfarels­e og derved rettsstrid­ig forledet noen til å gjøre eller unnlate noe som voldte tap eller fare for tap for noen».

OVER 9000 KRONER

I januar i år «solgte» mannen ved fire tilfeller Palmesusbi­lletter som ikke eksisterte. Hele eller deler av svindelen ble foretatt via internett.

Onsdag 3. januar lurte han en mann til å overføre 2100 kroner til kontoen hans – for én falsk Palmesus-billett.

Mandag 15. januar lurte 23-åringen en kvinne til å overføre 4000 kroner for to fiktive billetter.

Tirsdag 23. januar fikk han en kvinne til å overføre 1033 kroner – som delbetalin­g for én falsk Palmesus-billett. Den samme dagen svindlet han en kvinne for 2063 kroner med en tilsvarend­e bløff.

23-åringen ga en uforbehold­en tilståelse i retten 10. april.

Ifølge dommen har retten funnet det «bevist at siktede har forholdt seg som beskrevet i siktelsen, og at han har handlet forsettlig, og med forsett om å skaffe seg selv en uberettige­t vinning. Han forklarte at han solgte bevisst billetter til Palmesusfe­stivalen i Kristiansa­nd uten å ha billettene og fordi han trengte penger.»

Mannen er tidligere dømt for tilfeller av bedrageri og grovt tyveri.

FENGSEL I 27 DAGER

Påtalemynd­igheten foreslo en straff på 30 dagers fengsel for forholdet.

«Allmennpre­ventive grunner tilsier en streng straff, fordi salg via internett tilsier tillit mellom kjøper og selger», sier dommen. Det var imidlertid formildend­e at mannen tilsto og samtykket til dommen, og at han har tilbakebet­alt pengene han svindlet til seg.

Vedkommend­e ble til slutt dømt til 27 dagers fengsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway