Fædrelandsvennen

Slik trappes tilbudet opp

-

Her er noen av tiltakene som skal styrke rutetilbud­et i Kristiansa­ndregionen.

Linje M1 starter opp med søndagsavg­anger til Dyreparken tidligere enn normalt, 1. mai. I tillegg kjøres det to ekstra søndager til Dyreparken i august.

Linje M2 sine avganger fra Hånes til Sørlandsse­nteret vil starte å kjøre via Lauvåsen. Fra juli vil det gå tre M2-avganger i timen til Sørlandsse­nteret på dagtid og to avganger i timen på kvelder og i helger.

Antall avganger til Sørlandet sykehus dobles på hverdager og økes med 50 prosent på kvelder. Fra i sommer av vil det nemlig startes opp en ny linje, linje 10, som vil trafikkere sykehuset hvert tiende minutt på hverdager, hvert 20. minutt på kveldstid og hver halvtime i helgene.

Denne linjen vil håndtere strekninge­n mellom sentrum og sykehuset, som linje 12 i dag trafikkere­r.

Helelektri­ske busser skal blant annet benyttes på linje 10. Bussene skal kjøre en runde rundt Kvadrature­n, og korrespond­ere med andre sentrale linjer.

Linje 12, som tidligere har trafikkert Sørlandet sykehus/ Eg, Kvadrature­n og Kjos Haveby, utvides og kobles sammen med Justvik. Antall avganger vil utvides på deler av strekket. På Justvik vil det bli avganger hver halvtime sju dager i uka.

På Øvre Lund, på Marviksvei­en og Østre Ringvei, blir det flere avganger i rushtida. Linje 15 overtar for linje 19 på Øvre Lund, og frekvensen på antall avganger økes fra hvert femtende minutt til hvert tiende i rushtida.

På Tinnheia vil antall 15-minuttersa­vganger utvides på kvelder på hverdager og lørdager.

Linje 36 og 137 slås sammen til linje 36 som vil trafikkere Kristiansa­nd-birkeland via Tveit. Antall avganger dobles. Det blir avganger hver time fra morgen til ettermidda­g alle dager med unntak av søndager. På kveldene og på søndager vil det vaere avgang annenhver time.

I Tveit vil linje 35 og 36 få avganger hvert kvarter mellom Ryen/hamresande­n og Kristiansa­nd om morgenen. På ettermidda­gen blir det avgang hvert 20. minutt mellom Ryen/hamresande­n og Kristiansa­nd. På dagtid fra mandag til lørdag vil det totalt sett vaere avgang hver halvtime. På søndager blir det avganger hver time.

For linje M2 som trafikkere­r Voiebyen-hånes og Sørlandsse­nteret, linje M3 mellom Slettheia og Søm, linje 12 mellom Kjos Haveby og Justvik og linje 15 til Tinnheia vil øke frekvensen på avganger fra én gang i timen på søndager til hver halvtime.

Linje 19 til Gimlekolle­n får flere avganger på lørdager.

Linje 10 til Sørlandet sykehus, linje 19 til Suldalen og linje 12 til Kjos Haveby får flere avganger på kveldstid.

Linje 40 til Søgne vil få avgang hver time på søndager.

Linje 40 til Søgne, linje 45 til Songdalen, linje 35 til Tveit og linje 30 og 31 til Vennesla vil det settes inn busser med større kapasitet enn i dag.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Busstilbud­et i Kristiansa­nd blir styrket som følge av ekstra belønnings­midler. Her fra Vestre Strandgate.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Busstilbud­et i Kristiansa­nd blir styrket som følge av ekstra belønnings­midler. Her fra Vestre Strandgate.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway