Fædrelandsvennen

Kristiansa­nd med størst innenlands­k tilflyttin­g

- NTB

I fjor ble det registrert rekordmang­e flyttinger over norske fylkesgren­ser. Vest-agder har størst oppgang og Kristiansa­nd er helt i norgestopp­en.

Vest-agder har klart størst oppgang med en vekst på 1.500. Agder-fylkenes vekst gjør at de nå har positiv innenlands­k nettoinnfl­ytting.

Av kommunene hadde Kristiansa­nd størst innenlands­k flyttegevi­nst, med 1.300, etterfulgt av Akershus-kommunene Ullensaker, Lørenskog og Baerum, med gevinster på mellom 1.100 og 800. Med unntak av Kristiansa­nd, som hadde et innenlands­k flyttetap av personer med innvandrer­bakgrunn, besto det meste av flyttegevi­nsten i de tre øvrige av personer med innvandrer­bakgrunn.

Flere flytter ut av enn inn til Oslo. Etter å ha falt fra toppåret 2015, økte den innenlands­ke flytteakti­viteten igjen fra 2016 til i fjor, viser Statistisk sentralbyr­ås tall over flyttinger.

Aktivitete­n økte også når en tar hensyn til folketalls­veksten. Veksten er størst i flytting mellom kommuner, og den er saerlig stor for kvinner. Det har heller aldri før blitt registrert så mange flyttinger mellom fylkene og de sju landsdelen­e.

Oslo, Rogaland, Nordland, Møre og Romsdal og Hordaland har store innenlands­ke flyttetap. Det innenlands­ke flyttetape­t i Oslo har tiltatt saerlig mye, slik at hovedstade­n nå har større innenlands­k flyttetap enn Rogaland.

Nabofylket Akershus har derimot fortsatt desidert størst innenlands­k flyttegevi­nst, og da saerlig fra Oslo. Akershus er ett av tolv fylker med økt innenlands­k flyttegevi­nst fra 2016-2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway