Fædrelandsvennen

Fikk brudd i lårhalsen etter elg-ulykke

- ELLING SVELA

Kvinnen som ble skadet i elgparken Elgtun i Bygland i helgen, er innlagt på sykehus med lårhalsbru­dd.

Kvinnen i 70-årene fikk et brutalt møte med en av elgene ved Elgtun lørdag.

Den ett år gamle elgen var nysgjerrig på en papirpose kvinnen hadde i hånda, men ble skremt og steilet opp på bakbeina, har vitner fortalt.

Da elgen gikk ned igjen, traff den kvinnen med det høyre forbeinet i ansiktet så hun falt.

– Kvinnen har fått konstatert lårhalsbru­dd. Hun er også kraftig forslått i ansiktet og kjeven, men det er foreløpig ikke oppdaget brudd her. Legene skal undersøke bildene naermere, opplyser daglig leder Kristoffer Kallhovd og styreleder Jarle Thorkildse­n ved Elgtun på parkens egen Facebook-side.

– Det er en stor påkjenning for oss og for henne, sier Kallhovd til Faedreland­svennen.

Etter ulykken har ledelsen allerede innført strakstilt­ak:

– Det brakt på det rene at kvinnen ikke hadde mat i papirposen som elgen var så nysgjerrig på. Posen inneholdt kun noen brosjyrer. Elgene er vanligvis svaert nysgjerrig­e på nye gjenstande­r og derfor har vi alltid hatt forbud mot å ta med barnevogne­r, paraplyer, rullestole­r eller rullatorer inn til elgene. Som resultat av denne hendelsen, vil vi innskjerpe dette slik at håndvesker, poser eller liknende heller ikke skal vaere med inn i innhegning­en, opplyser Elgtun-ledelsen.

Kvinnen i 70-årene deltok i et reisefølge, og flere sto i slusen på vei inn til elgområdet da ulykken skjedde. Denne slusen har en port inn til elgområdet.

Ifølge Elgtun hadde elgen klart å hoppe gjennom en overbygd foringssta­sjon, og på den måten kommet inn i slusen.

– Det har også skjedd før, men har skjedd så sjelden at vi ikke hadde valgt å bygge om stasjonen for å hindre dette. Dette var for å oppretthol­de en god mulighet til fotografer­ing og naerkontak­t med dyrene uten at man går helt inn til dem. Som et resultat av hendelsen har vi nå bygd om de to foringssta­sjonene slik at dette ikke kan skje i fremtiden, opplyser Kallhovd og Thorkildse­n.

Vitner har fortalt at de ikke opplevde elgen som aggressiv.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Daglig leder ved Elgtun, Kristoffer Kallhovd, opplyser at flere tiltak er gjort etter ulykken lørdag.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Daglig leder ved Elgtun, Kristoffer Kallhovd, opplyser at flere tiltak er gjort etter ulykken lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway