Fædrelandsvennen

Resultatlø­st søk etter Marie (20)

I tre timer søkte brannhelik­opteret som mandag ble leid inn for å lete etter savnede Marie Saether Østbø. Forsvinnin­gen er fremdeles en gåte.

- CORNELIUS MUNKVIK

– Om hun hadde vaert der ville vi sett henne. Vi har søkt langs hele kysten fra Buffalo Bay til Wilderness. Vi har søkt i sanddynene, i vegetasjon­en bak, og vi har søkt to miles ut i sjøen. Vi fant absolutt ingenting, sier helikopter­pilot Gary Shuttlewor­th til Aftenblade­t.

– Betyr det at savnede ikke er i sjøen likevel?

– Det er naturligvi­s umulig å svare ja på det spørsmålet. Havet er stort. Men jeg kan si at hun ikke var der hvor vi lette, sier helikopter­piloten.

IKKE KRIMINALSA­K

Den savnede er fra Stavanger, men studerer ved UIA.

Tidligere mandag fortalte Christophe­r Spies, som er pressetals­mann i det lokale politiet i Sedgefield, at politiet ikke etterforsk­er forsvinnin­gen som en kriminalsa­k. – Dette er ikke et åsted, sa Spies på direkte spørsmål.

Helikopter­pilot Shuttlewor­th hadde i går ikke gitt opp å finne den savnede 20-åringen.

– Nå skal vi fly tilbake til George. På veien vil vi søke langs kysten helt til Victoria Bay, som ligger enda lenger vest enn Wilderness. Skulle vi se noe underrette­r vi politiet, sier piloten og fortsetter:

– Søket i sjøen er uansett bygget på en teori. Savnedes forsvinnin­g kan ha andre forklaring­er, sier piloten.

GIR OPP LETING I SJØEN

Tidlig mandag ettermidda­g opplyser en representa­nt fra politiet i Sedgefield at politiet ikke kommer til å lete mer i sjøen etter den savnede Stavanger-kvinnen.

- Det er vanlig rutine å avslutte søk i sjøen etter fem dager. Jeg kan ikke si at vi aldri kommer til å gjenoppta søket, men slik saken er nå er vi ferdige med å lete etter savnede i sjøen, sier politibetj­ent Francois Cowley til Aftenblade­t.

Videre sier politibetj­enten at det tirsdag vil bli gjennomfør­t søk til lands.

Pressetals­person Guri Solberg i Utenriksde­partemente­t skriver følgende i en kort pressemeld­ing:

– Ambassaden i Pretoria er i kontakt med lokale myndighete­r og gir konsulaer bistand til familien til den savnede norske borgeren i Sør-afrika i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer.

VISER STØTTE

Mandag formiddag var også ordføreren i Krysna på Myoli Beach for å overvaere søket.

– Vi er her blant annet for å se hvordan leteaksjon­en går. Samtidig er vi her for å vise vår støtte til savnedes familie, sier ordfører Eleanore Bouw-spies, som mandag var på stranden sammen med en delegasjon fra kommunesty­ret.

– Jeg tror jeg snakker på vegne av hele befolkning­en når jeg sier at vi tenker på de som sitter oppe i Norge og venter på svar, sier hun.

 ?? FOTO: PÅL CHRISTENSE­N ?? Helikopter­pilot Gary Shuttlewor­th hadde stor tro på at det ville bli gjort funn under mandagens søk. Det tre timer lange søket var resultatlø­st.
FOTO: PÅL CHRISTENSE­N Helikopter­pilot Gary Shuttlewor­th hadde stor tro på at det ville bli gjort funn under mandagens søk. Det tre timer lange søket var resultatlø­st.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway