Fædrelandsvennen

Hodejegere, elgjegere og folk med godt hode

-

Hodejeger Bjørn Åstveit lovpriser nytt Agderfylke og Nye Kristiansa­nd i en kronikk i Faedreland­svennen.

●●Her mangler det ikke på honnørord og spenstige formulerin­ger, men midt oppe i begeistrin­gens rus registrere­r Åstveit noen skjaer i sjøen når det gjelder Sørlending­enes omdømme.

Han er redd for at vi betraktes som vinglete og bakstrever­ske, at Oslofolk undres over «famlingen rundt Tangensaml­ingens skjebne», og at sørlending­er «stadig blottlegge­r fordommene mot alternativ­e kjønnspref­eranser og levesett».

Jeg skal ikke bruke mye tid på ovenståend­e, bortsett fra å konstatere at den sterkeste kritikeren av «Kunstsiloe­n» driver Norges største netthandel med en samlet årlig omsetning på over en halv milliard, og delvis hentet sin opprinneli­ge startkapit­al hos sin bestefar - en meget kjent og respektert kristen forretning­smann på Sørlandet.

Eg god times kjøring nord for Bjørn Åstveits urbane revir ligger Bygland. Jeg har hatt gleden av jevnlig å frekventer­e i denne flotte kommunen i noen år. Her er få hodejegere å treffe, men desto flere elgjegere. Gode hoder trenger en forøvrig ikke jage på her oppe, for de treffer en overalt. Noen har forøvrig flyttet ut, og gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjo­nalt.

Men også i Bygland strever en med befolkning­sveksten. Derfor går nå kommunen ut og tilbyr fem gratis tomter i kommunale boligfelt kan Faedreland­svennen fortelle dagen etter Åstveits omtalte kronikk. Ett av de gode hodene som jeg flere ganger har hatt den gleden av å treffe på i Byg-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway