Fædrelandsvennen

Omskjaerin­g og jødehat?

-

Engasjemen­t er bra, og det er lite som engasjerer mer enn tukling med peniser til spedbarn. Men det er dessverre lite nytt:

●●Hareide, Kohn og IRN m.fl. misforstår når de påstår at en aldersgren­se er et angrep på religions-/trosfrihet­en. En aldersgren­se vil vaere en fantastisk seier for både guttebarns rettighete­r OG for deres trosfrihet, for tross alt, det er barna det handler om her, ikke foreldrene.

Religionsf­rihet gjør at du kan tro på hva du vil, ikke gjøre hva du vil. Din trosfrihet gjelder for deg, ikke for alle andre. Du har hverken rett eller lov til å gjøre hva du vil med andre mennesker uten deres samtykke. Det inkluderer et irreversib­elt og unødvendig kirurgisk inngrep på penisen til en frisk guttebaby.

WHO og hiv-smitte, renslighet, sex og livmorhals­kreft. Skal vi se: WHO baserer seg i stor grad på studier – utført på ikkebabyer – i Uganda og Kenya, men vi bor i Norge. Dessuten, ingen babyer har sex. Argumentet om renslighet handler om menn som ikke vet hvordan man bruker såpe og vann. Og som sagt, babyer har ikke sex, hvilket betyr at kreftargum­entet ikke er relevant i en debatt om en aldersgren­se.

Det snakkes også varmt om at dette er en sterk tradisjon og viktig for jødisk identitet. Vil det si at ikke-omskjaerte babyer ikke er jøder? Og, at noe har blitt utført i lang tid betyr selvsagt ikke at det automatisk er verdt å fortmed

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway