Fædrelandsvennen

Nå krever Starttrene­ren resultater: – Vi trenger poeng

- STEFFEN STENERSEN

– Vi kommer til å bli bedre, men vi må bli bedre raskt, sier Start-trener Mark Dempsey etter fire tap på rad.

– Jeg er veldig skuffet, for å vaere aerlig. For vi var med. Du hørte fansen deres bli frustrert.

Start-trener Mark Dempsey var ingen glad mann etter tapet mot Rosenborg.

Etter å ha sett de første fem kampene denne sesongen, er det vanskelig å huske at engelskman­nen har sett så skuffet ut etter et tap. Det til tross for at Start gjorde en heroisk innsats på den tøffeste bortebanen i Norge.

– VI GJORDE IKKE JOBBEN

– Jeg ville ha en respons. Jeg fikk det, men vi tapte. Jeg liker ikke å tape kamper. Vi kan ikke fortsette å si at vi spilte bra, eller at vi hadde 20 gode minutter her og 20 minutter der. Realiteten er at vi ikke gjorde jobben vår på en corner. Det kostet oss, blant annet, sier Dempsey.

For nå er det alvor for Start. Fire serietap på rad gjør at man står med tre poeng etter fem kamper. Mandag morgen reiser laget til Oslo for å forberede seg til hengekampe­n mot Stabaek onsdag. Et møte mellom de to lagene som ligger helt sist på tabellen per nå.

Enn så lenge betyr ikke tabellsitu­asjonen all verden. Men Dempsey er klar på at nå er det slutt på hederlige prestasjon­er. Nå er poengene alt som teller.

– Jeg vil ha seks poeng. Vi skal vinne de to neste kampene våre, sier Dempsey.

– VI TRENGER POENG

Han fant noen lyspunkter mot Rosenborg. Et lite steg i riktig retning var det.

– Alt i alt er det noen oppmuntrin­ger, men vi trenger poeng. Vi trenger ikke prestasjon­er, vi trenger poeng. Poeng gir selvtillit, og det er det dette laget trenger.

– Hvordan jobber du nå mentalt med et lag som er inne i en dårlig stim?

– Jeg synes vi har jobbet bra. Mange trodde vi ville komme hit for å bli slaktet. Jeg har en god gruppe, og de vil bli bedre. Men de må bli bedre raskt, og de må bli voksne raskt. Vi kan ikke vente for alltid og si at «det kommer til å bli bra». Men jeg vet at vi kommer til å bli bedre, sier Dempsey.

– Har du de rette ledertypen­e til å snu dette?

– Jeg synes vi så i dag at det er flere som viser seg som ledere. Espen viste at han kan gå foran, det gjorde også i høyeste grad vår nye keeper. Samtidig kommer det spillere tilbake som ikke var med i dag. Det viktigste er at vi får poeng på tavla. Vi vil ikke vaere i den posisjonen vi er nå, og jeg er sikker på at vi kommer til å klatre, sier Dempsey.

IMPONERT AV Twum

Søndag ga han Isaac Twum noe overrasken­de kapteinsro­llen mot Rosenborg.

– Han har vaert fantastisk på trening. Han ble utelatt mot Tromsø, men sutret ikke. Jeg synes han har fortjent det, og jeg ville gi ham et klapp på skulderen og si bra jobba, sier Dempsey, som varsler at Simon Larsen er kaptein igjen når han er tilbake mot Stabaek.

– En flott følelse å vaere kaptein for Start. Nå må vi bare jobbe hardt og sørge for å vinne kampene som ligger foran oss, sier Twum.

Start møter Stabaek onsdag, før Haugesund kommer til Kristiansa­nd søndag.

 ?? SCANPIX FOTO: WOLD, OLE MARTIN / NTB ?? Start-trener Mark Dempsey har all mulig grunn til å se skeptisk ut etter fire tap på rad i Eliteserie­n.
SCANPIX FOTO: WOLD, OLE MARTIN / NTB Start-trener Mark Dempsey har all mulig grunn til å se skeptisk ut etter fire tap på rad i Eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway