Fædrelandsvennen

Northug klar for kamp mot Klaebo

- NTB

Petter Northug er sterk i troen på at han kan utfordre Johannes Høsflot Klaebo i skisporet kommende sesong. 32-åringen vil satse både på sprint og distanse.

Northug (32) er tilbake på landslaget for første gang siden 2013. Han er tatt ut i sprinttrop­pen under ledelse av Arild Monsen. Northug mener han fortsatt har fartsressu­rser til å konkurrere i toppen sprint, selv mot råsterke konkurrent­er som Johannes Høsflot Klaebo og russiske Aleksandr Bolsjunov.

– Jeg tror jeg kan vaere like god som før. I sprint er utviklinge­n brutal, i hvert fall slik Johannes og de nye russerne går. Men da vet man hva man har å jobbe med fram mot sesongen, sa Northug på pressekonf­eransen i Holmenkoll­en mandag.

– Det ligger dessuten en motivasjon i å vaere med i samme treningsgr­uppe som Johannes, la han til.

– BRUTALT

Northug forventer at det kan bli «brutalt» å slå langrennsk­ometen Johannes Høsflot Klaebo.

– Er spurten din fortsatt god nok? Er du sterk nok til å spurte ned Klaebo?

– Jeg håper at jeg kan vaere med å utfordre på oppløpet. Det er ingen tvil om at så kjapp som Johannes er i sprint nå, så er det vanskelig å vaere med helt inn til oppløpet. I tillegg er han kanskje verdens beste på et oppløp. Derfor er det mange som må jobbe hardt for å ha en vinnersjan­se denne sesongen. Det inkluderer meg, svarte Northug.

Mosvikinge­ns ambisjoner stopper ikke med topplasser­inger i sprintrenn.

AMBISIØS

– Jeg håper å hevde meg både på sprint og distanse. Jeg tror for eksempel fortsatt at det er fullt mulig å kombinere sprint og femmil for min del, også denne sesongen, sa Northug.

Northug kommer til å følge opplegget på sprintland­slaget. På pressekonf­eransen avviste trønderen nemlig at han vil legge egne treningspl­aner utenom.

– Arild Monsen er min trener. Jeg skal følge treningspl­anen på sprintland­slaget.

Northug nevnte også at han ikke er avvisende til å gå en eventuell førsteetap­pe på sprintstaf­ett i Seefeld-vm. Johannes Høsflot Klaebos form gjør at Northug kan få det tøft med å vippe ham vekk fra ankeretapp­en, også på vanlig stafett.

Johaug TILBAKE

Landslagss­jef Vidar Løfshus var rørt da Therese Johaug mandag formelt ble presentert som en del av landslaget kommende sesong.

– Det har vaert brutale 18 måneder. Nå er du endelig tilbake, Therese, sa en rørt Løfshus.

Nansen-løperen har vaert utestengt i 18 måneder. Apparatet rundt Johaug spår kjempeform på 29-åringen kommende sesong.

Det har vaert usikkerhet rundt Astrid Uhrenholdt Jacobsens framtid i skisporet. 31-åringen har en kabal som skal gå opp med studier, men satser etter alle solemerker videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway