Fædrelandsvennen

Ny trener vil lede KIF til eliteserie­n

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no -

Robin Rosander Haugsgjerd (28) var KIFS førstevalg som ny trener. Nå har han takket muntlig ja til en toårskontr­akt.

– Jeg gleder meg vanvittig. Jeg sa til mine foreldre at en av de største håndballdr­ømmene jeg har er å fylle Gimlehalle­n med folk som kommer for å heie på KIF. Nå har jeg i alle fall fått en mulighet til å jobbe for det, sier Robin Rosander Haugsgjerd.

Etter åtte sesonger som trener på ulike aldersnivå i Naerbø, var kristiansa­nderen med på å lede rogalendin­gene til opprykk til eliteserie­n tidligere i vår. Nå har han takket muntlig ja til KIF, som rykket ned til 2. divisjon i vår etter å ha avskjedige­t Tihomir Baltic tidligere i sesongen.

– VANVITTIG UTFORDRING

– Vi har fått førstevalg­et vårt, og det tror vi er det som skal til både for å samle klubben og for å rykke rett opp til 1. divisjon, sier Svein Erik Jensen, styreleder i KIF.

Men verken han eller Haugsgjerd legger skjul på at det langsiktig­e målet er opprykk til eliteserie­n.

– Å føre KIF til eliteseire­n er en vanvittig utfordring, i lys av at det må vaere naermere 20 år siden forrige gang. Det er mange som har forsøkt, men vi må stikke fingeren i jorda og se hvor vi står og hva som trengs for å klare målet. Den aller største utfordring­en tror jeg blir å få på plass et stort nok apparat i og rundt klubben for å klare dette. Men jeg kommer til å gå til oppgaven med hud og hår, lover Haugsgjerd. Han kommer til å signere en toårskontr­akt (1 + 1 år) nå like rundt hjørnet.

Bygge guttehåndb­allen

Ved siden av å vaere hovedtrene­r for seniorlage­t, kommer han også til å jobbe for den aldersbest­emte guttehåndb­allen i både KIF og naboklubbe­ne.

– Hovedmotiv­asjonen min for å takke ja er et ønske om å bygge opp guttehåndb­allen i hele Kristiansa­nd. Jeg skulle ønske at vi hadde litt flere lag og litt flere spillere. Det handler om å bygge en kultur for å trene og en kultur for å samarbeide. I en så stor by ligger det helt klart et potensial til å bygge et eliteserie­lag, sier 28-åringen. Han la tidleg sin egen spillerkar­riere på hylla på grunn av skade.

– Samlende person

Haugsgjerd kommer opprinneli­g fra Kristiansa­nd, og har en fortid som spiller i både AK28 og KIF. Styreleder Jensen forklarer slik hvorfor han tror Haugsgjerd er rett mann for jobben.

– Han ville tilbake til byen, og har et brennende ønske om å få skuta på rett kjøl mot eliteserie­n ved stor bruk av lokale ungdommer. Det er et ønske vi også har. Dessuten er han en samlende person, og selv om han er ung er han også bestemt og har erfaring, sier Svein Erik Jensen.

 ?? FOTO: ANDERS MINGE ?? Robin Rosander Haugsgjerd håper å gjøre i KIF som han gjorde i Naerbø, der han var med på å bygge opp guttehåndb­allen, og i vår opplevde at laget rykket opp til eliteserie­n.
FOTO: ANDERS MINGE Robin Rosander Haugsgjerd håper å gjøre i KIF som han gjorde i Naerbø, der han var med på å bygge opp guttehåndb­allen, og i vår opplevde at laget rykket opp til eliteserie­n.
 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Svein Erik Jensen forteller at KIF har fått tak i førstevalg­et sitt som trener.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Svein Erik Jensen forteller at KIF har fått tak i førstevalg­et sitt som trener.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway