Fædrelandsvennen

Kbk-duo overrasket med Nm-gull

- HELENE ABUSDAL,

Emma Wåland og Jonas Østhassel storspilte da de vant gull i mixed double i junior-nm.

Emma Wåland (18) og Jonas Østhassel (16) fra Kristiansa­nd Badmintonk­lubb spilte to av sine livs beste kamper da de først slo ut Sofia Macsali/ Markus Barth fra Bergen i semifinale­n, og deretter Vera Ellingsen (Bergen)/toheed Ahmed Saeed (Frogner) i finalen.

De kunne juble for seieren og tittelen som junior-norgesmest­ere i mixed double etter sifrene 23-21 og 21-12 i finalen.

– Jeg visste det var mulig for dem å vinne, men de hadde på ingen måte noe favorittst­empel på forhånd, sier Kbk-trener Rik Hermans.

– Emma dominerte nettet og var kompromiss­løs der og gjorde jobben lettere for Jonas bak på banen. Jonas på sin side spilte lurt og slo smashene sine gjennom gang på gang. Imponerend­e rett og slett, sier en stolt og glad trener.

tre medaljer til Wåland

Emma Wåland har kommet sterkt tilbake etter å ha vaert skadet store deler av fjorårsses­ongen, og var KBKS beste kort på forhånd. Hun innfridde forventnin­gene og mer til, med en medalje av hver valør, etter å ha vist flott badminton med styrke, teknikk og fighting spirit som det lyste av.

I tillegg til gullet i mixed double, spilte Emma seg helt frem til finalen i damesingle. Hun spilte støtt og godt med fine seiere fram til finalen, men der var Vera Ellingsen fra Bergen rett og slett for sterk:

– Jeg spilte dårlig fra start og kom fryktelig bakpå. Det ble bedre i annet sett, men det var ingen god finale fra min side, sa en skuffet Emma etter at kampen var over i to sett.

Tilskuerne fikk se en god Bergen-jente, som har en bronsemeda­lje fra senior-nm tidligere i år, og bare glimtvis Emma på sitt beste.

Emmas tredje medalje erobret hun sammen med klubbvenni­nne Thea Tønnessen (17) i damedouble. Det ble tap i to sett i semifinale­n, men Kbk-jentene spilte bra og gav motstander­ne god motstand. Thea har vaert mye skadet i år, så hennes doublepres­tasjoner var bedre enn forventet.

Ung Kbk-tropp

KBK stilte med 14 deltakere i årets junior-nm som ble spilt på hjemmebane i Badmintons­enteret. Flere leverte lovende saker og fikk fin mesterskap­serfaring. De aller fleste av dem har ett, to, tre og fire år igjen i juniorklas­sen som går opp til 19 år.

Disse Kbk-spillerne deltok i junior-nm: Emma Wåland (18), Thea Tønnessen (17), Rikke Østhassel (19), June Bøhn (15), Marie Mørk (16), Julie Marie Abusdal (15), Jonas Østhassel (16), Jonas Tønnessen (16), Kevin Elson (15), Herman Ruud (15), Markus Markussen (16), Thomas Iversen (16), Mats Markussen (19) og Morten Grødal (17).

 ?? FOTO: KBK ?? Emma Wåland og Jonas Østhassel fra Kristiansa­nd Badmintonk­lubb imponerte stort i helgas mesterskap på hjemmebane.
FOTO: KBK Emma Wåland og Jonas Østhassel fra Kristiansa­nd Badmintonk­lubb imponerte stort i helgas mesterskap på hjemmebane.
 ?? FOTO: KBK ?? En fin 3. plass til Emma Wåland (t.v.) og Thea Tønnessen i damedouble.
FOTO: KBK En fin 3. plass til Emma Wåland (t.v.) og Thea Tønnessen i damedouble.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway