Fædrelandsvennen

ikke bekymret over krisestart

Styreleder Christophe­r Langeland i Start En Drøm AS svarer på spørsmål om den svake sesongstar­ten, sjansen for at Start overlever og hvordan man skal sikre et sørlandsk preg også i fremtiden.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Start-sjefen Christoffe­r Langeland hadde forventet flere poeng, men er trygg på at de kommer.

●●Dere står med tre poeng på de første fem kampene. Hvordan har du opplevd sesongstar­ten?

– Det har vaert en veldig fin sesongstar­t, egentlig. Vi kom godt i gang i den første kampen, hvor vi fikk se en fotball på Sør Arena som vi ikke har sett de siste ti årene. Rent fotballmes­sig har vi vaert uheldig de siste kampene, men det vil svinge. Så egentlig har det vaert veldig fint, og hvis noen hadde sagt til meg for ti måneder siden at vi ville vaere der vi er i dag, så tror jeg ikke jeg ville trodd på det. For det ligger et fantastisk grunnlag her. ●●Men fire tap på rad er vel ikke en fin sesongstar­t?

– Det er små marginer. Man må se bak resultaten­e også. Den første kampen mot Tromsø er en fantastisk prestasjon. Så kom Sandefjord, hvor vi er det desidert beste laget og har to stolpeskud­d før pause. Dessverre ble det da et par i sekken på slutten, men da fikk publikum se et lag som styrte kampen. På Åråsen skulle man ønsket å ha fått med seg poeng, men et knepent tap der må man leve med. Vålerenga-kampen ble ødelagt etter fire minutter, så i min verden er den strøket litt fra lista. Og på Lerkendal er det ikke lett å ta poeng. ●●En sesongstar­t helt på det jevne altså?

– Ut fra spill og sjanser. Man hadde forventet litt flere poeng, men de kommer. ●●Det er den svakeste poengstart­en siden 2000 rent poengmessi­g. Hva gjør deg så sikker på at det kommer til å snu?

– Vi har fantastisk­e mennesker med oss. Mark Dempsey har ikke fått jobbet så lenge med spillerne ennå. Vi har kjempetro på spillerne som vi har hentet. Vi har en sportslig leder som har vaert med på opp- og nedturer tidligere. Så alt ligger til rette for at denne gjengen skal få det til over tid. Vi er veldig trygge på at det kommer til å gå bra over tid. ●●På årsmøtet i Start sa du at det var 80 prosent sjanse for at Start ikke rykker ned. Har det tallet endret seg? – Det tallet har endret seg, men ikke så mye. Nå er det 75 prosent.

●●Hva betyr de kommende kampene mot Stabaek og Haugesund med tanke på engasjemen­tet rundt klubben og det å få folk på kamp?

– Det hadde vaert utrolig gøy å få en god opplevelse i kampen mot Stabaek. Men jeg håper at det vi prøver å få til her er så attraktivt for folk å få med seg at de har lyst til å komme på kampene, selv om vi ikke alltid får med oss poengene. Jeg har sagt det til det kjedsommel­ige: Dette er ingen sprint, men et maraton. ●●Opplever du at folk er med på den ideen, eller er folk utålmodige?

– Den overordnet­e opplevelse­n min er at folk er tålmodige. Vi opplever at våre partnere har troen på det vi holder på med. ●●Opplever dere som eiere at de pengene dere har brukt så langt har blitt forvaltet på en god måte?

– Det synes jeg er litt for tidlig å si. Men jeg tror alle som har sett Start så langt ser at man har hentet spillere som kan spille fotball. Så må vi vaere tålmodige med Mark og resten som skal sette dette sammen til et velfungere­nde lag.

●●Du kan forsikre supportern­e om at dere fortsatt er med i det lange løp?

– Vi er inne i et tiårig engasjemen­t, og vi håper det kan bli enda lengre. ●●Mot Rosenborg stilte man for første gang uten sørlending­er i startellev­eren. Hva er dine tanker om det?

– Det har alltid vaert produsert gode fotballspi­llere fra Sørlandet til Start, og det vil det fortsatt gjøre. Det at det ikke var noen sørlending­er mot Rosenborg var litt tilfeldig. I troppen i dag er mange av baerebjelk­ene lokale gutter, som for eksempel (Henrik) Robstad, (Eirik) Wichne og (Simon) Larsen. Men det er klart at det er viktig at det er innslag av sørlending­er i Start, og mot Tromsø så avsluttet vi vel med seks sørlending­er på banen. ●●Hvordan skal dere sikre at det på lang sikt fortsatt er sørlending­er som er sentrale i Start?

– Vi har ansatt en utviklings­leder i Atle Roar Håland, og ønsker å jobbe videre med samarbeid med de lokale klubbene. Vi kommer til å gå i dialog med klubbene, slik at barn og unge på sørlandet har best mulig vilkår for å kunne nå drømmen om en gang spille på Start. Fra 2019 vil barnefotba­llen vaere i Donn, og da vil Start stå litt friere for å kunne gå i dialog med andre klubber.

●●Skjønner du at det blir en diskusjon med antallet sørlending­er på laget?

– Det kommer alltid til å vaere et ønske, fra meg selv inkludert, at det skal vaere sørlending­er på Start. Og det er det jo i dag. Troppen består av åtte sørlending­er som vil vaere med å prege dette laget i år. Så er det opp til Start og klubbene i naerområde­t til å utvikle spillere som kan få utfolde seg på høyest mulig nivå. ●●Har den dårlige sesongstar­ten gitt deg mindre tro på at dere klarer å etablere dere i år? Nei!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway