Fædrelandsvennen

Fylte kinosalen

I 40 varmegrade­r, sulten, vondt overalt og sittende i et telt holdt Gro Hammerseng-edin å gi opp hele Mesternes mester.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

Gro Hammerseng-edin

– Jeg prøvde å få støtte fra kona mi og mamma til at det var riktig å gi seg. Men de sa jo stikk motsatt av det jeg trodde, sa Hammerseng-edin til en fullsatt sal.

Stedet var kinosal 1 i Kristiansa­nd kino mandag kveld. Over 600 personer – de aller fleste kvinner – hadde betalt naer 400 kroner for å høre på henne og kona Anja Hammerseng-edin.

«Helt uten baller» heter foredraget de to reiser land og strand rundt med. Her ønsker de å gi spesielt kvinner mer styrke til å tro på seg selv, strekke seg litt lenger, bry seg litt mindre om fasade og kroppshyst­eri og bruke nervøsitet og redsel til noe positivt.

Så FOR SEG KRUKKEN

Under siste sesong av Mesternes mester på NRK fikk vi se den hvordan den tidligere håndballst­jernen kom til finalen og hvordan hun kun brukte to kast på å mose krukken og vinne konkurrans­en.

– Det synet av at krukken ble knust hadde jeg sett for meg lenge før jeg sto der. Slik kan du tenke positivt om hendelser du vet kommer og som du er nervøs for, sa hun til salens meget lydhøre publikum.

Men lenge før finalen i Mesternes mester hadde hun mest lyst til å gi opp. I stedet fikk hun beskjed fra kone og moren om å ta seg sammen «nå som hun holdt på å vinne hele driten»!

TRENGER MEDSPILLER­E

– Alle trenger medspiller­e i livet, noen på laget sitt. Ingen klare alt helt alene, og i den situasjone­n fikk jeg den støtten jeg trengte, sa hun.

Hun fortalte også forsamling­en om hvordan hun fikk opp motet i forhandlin­ger med TV2 etter at hun ble spurt om å bli ekspertkom­mentator.

– Da hadde jeg brukt mye tid på å tre ut av rollen som håndballsp­iller og få troen på at jeg kunne gjøre andre ting. Da TV2 spurte meg om jeg ville kommentere for dem, hadde jeg jo veldig lyst. Men jeg måtte få bedre betalt enn jeg hadde fått før, nå som jeg hadde sluttet med håndball, fortalte hun.

KJENTE På ANGSTEN

Da hun sendte av gårde en mail med krav om bedre betalt, kjente hun på angsten for hva den som mottok mailen ville tenke om henne. Og da det ikke kom svar, var det sterkt ubehagelig.

– Jeg er jo opplaert til å vaere omsorgsful­l, snill og alltid ønsker at folk skal like meg, sa hun.

Det ble ikke noe bedre av at hun var på fest samme kveld der en Tv2-sjef ropte ut at «hun er så jaevla dyr»!

KJENTE UBEHAGELIG­HETEN

– Jeg kjente på ubehagelig­heten og å tre ut av en rolle jeg hadde vent meg til. Siden har den øvelsen hjulpet meg i andre situasjone­r i livet, sa Hammerseng-edin.

Hun fikk for øvrig lønnen hun ønsket fra TV2.

Hun hadde med seg kona Anja Hammerseng-edin som fikk hele salen til å meditere, blant annet for å styrke eget fokus og tøye grensene. Hun fikk også fram hvordan det er mulig å bruke nervøsitet til noe positivt som får kroppen skjerpet.

Paret svingte også inn kroppspres­s, fasade og hvordan mange av oss er opptatt av det ytre og bare det.

– Vi roser gjerne folk for det ytre som at de har fine klaer eller er pent sminket. Men hva om vi heller roser karaktertr­ekkene ved dem, rådet Anja Hammerseng-edin publikum til.

Alle trenger medspiller­e i livet, noen på laget sitt. Ingen klare alt helt alene, og i den situasjone­n fikk jeg den støtten jeg trengte. GRO HAMMERSENG-EDIN

 ??  ??
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Gro Hammerseng-edin viste fram et bilde av seg selv der hun var stylet veldig opp. Hun mente bildet viser en fasade som ikke er ekte.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Gro Hammerseng-edin viste fram et bilde av seg selv der hun var stylet veldig opp. Hun mente bildet viser en fasade som ikke er ekte.
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Anja Hammerseng-edin (t.v.) og Gro Hammerseng-edin i Kristiansa­nd kino mandag kveld. Her var temaet blant om å styrke egen tro på seg selv og bry seg litt mindre om fasade.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Anja Hammerseng-edin (t.v.) og Gro Hammerseng-edin i Kristiansa­nd kino mandag kveld. Her var temaet blant om å styrke egen tro på seg selv og bry seg litt mindre om fasade.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway