Fædrelandsvennen

Tiltalt mor brøt sammen i retten

- NTB

Kvinnen som står tiltalt for å ha mishandlet sin tre år gamle datter til døde i Overhalla i fjor, brøt sammen på rettssaken­s første dag tirsdag.

NRK melder at den tiltalte kvinnen ble hentet av ambulanse i Namdal tingrett i Namsos. Da hadde retten fått høre nødsamtale­n mellom jentas stefar og Amk-sentralen fra 26. juni i fjor. To dager senere døde jenta på St. Olavs hospital i Trondheim. Rettssaken fortsatte etter en times pause

– Hun kom seg etter å ha fått litt mat og hvile. Det virker som hun fikk et illebefinn­ende, og hun plages også med blodpropp, sier kvinnens forsvarer, advokat Torfinn Svanem.

Den 27 år gamle kvinnen nektet straffskyl­d. Den 34 år gamle stefaren, som er tiltalt for ikke å ha stoppet volden, nektet også straffskyl­d. Foreldrene sa at jenta falt ut av senga. Mens moren satt i varetekt, fødte hun et barn som er overtatt av barneverne­t.

Både den endelige obduksjons­rapporten og rapporten fra de rettsoppne­vnte sakkyndige viser at jenta døde i juni i fjor som følge av vold mot hodet.

Volden som er utført, anses som grov, da jenta døde to dager etter at barnet ble hentet ut av hjemmet med ambulanse, og fordi jenta anses å ha vaert forsvarslø­s.

Grov mishandlin­g i naere relasjoner har en strafferam­me på inntil 15 års fengsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway