Fædrelandsvennen

Mener ordførerne er altfor defensive

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Høyres Torunn Ostad mener Agder-kommunene som arbeidsgiv­ere må gjøre mye mer for at de som faller utenfor, skal få jobb.

– Ordførerne er altfor defensive når de snakker om at ting er vanskelig grunnet kompetanse­krav. Hvem har sagt at alle som står utenfor arbeidsliv­et sliter med lav kompetanse, spør Torunn Ostad.

Da viser hun til mandagens sak i Faedreland­svennen:

Stormberg-gründer Steinar Olsen etterlyste vilje hos ordførerne. I januar utfordret han alle 30 på Agder om å innføre følgende mål: At minst fem prosent av nyansatte i kommunen skal vaere mennesker med nedsatt funksjonse­vne eller med «hull i CVen»

To svarte, en holdt på med svar og 27 hadde ikke svart. De som svarte argumenter­te blant annet med at ting ikke er enkelt. Mye i kommunen krever formalkomp­etanse.

– VI SNAKKER

– Overalt hvor vi politikere samles, snakker vi om utfordring­en med utenforska­p på Agder. Men vi er også arbeidsgiv­ere, og som arbeidsgiv­ere kan vi faktisk gjøre mye mer, sier Torunn Ostad.

Tirsdag tok Ostad opp inkluderin­gssaken i fylkesting­et i Austagder i en interpella­sjon. Hun vil ha innført femprosent­regelen der også. I tillegg vil hun ha forsøk med anonyme søknader for mer mangfold.

EGEN SAK I FYLKESTING­ET

Fylkesordf­ører Gro Bråten (Ap) ønsket ikke saken opp til votering. Hun mener fylkeskomm­unen allerede jobber godt med inkluderin­g og at nye mål ikke bør innføres nå mens nesten all fokus er på fylkessamm­enslåing.

– Fylkesting­et støttet meg, slik at vi nå får opp mine forslag som egen sak i juni-møtet. Det er bra. Vi har en enorm oppgave, sier Ostad.

Hun mener ingenting skjer hvis ikke målsetting­ene er på plass.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway