Fædrelandsvennen

25-åringen beskrives som en einstøing

25-åringen som kjørte ned og drepte ti mennesker i Toronto, beskrives av medstudent­er som en sosialt utilpass einstøing.

- NTB

Alek Minassian stakk av fra stedet etter å ha kjørt den leide, hvite varebilen inn i en folkemengd­e, men ble kort tid etter innhentet av politiet.

25-åringen viftet da med en pistollign­ende gjenstand og rop- te «drep meg» til politifolk­ene, noe som ble fanget opp av kameraene.

Opptak viser videre hvordan Minassian flere ganger siktet med gjenstande­n mot en av politimenn­ene, roper at han har en pistol og ber om å bli skutt.

Polititjen­estemannen­s svar var «jeg bryr meg ikke, legg deg ned».

– VILLE BEGÅ SELVMORD

– Det er helt tydelig at den mistenkte forsøkte å bli skutt. Han ville begå selvmord via betjenten, sier den pensjonert­e politibetj­enten Gary Clement til Reuters.

Clement roser politimann­ens håndtering av situasjone­n, og det samme gjør Torontos politisjef Mark Saunders

– Vi er opplaert til å bruke så lite makt som mulig, sier Saunders.

Ifølge canadiske medier har Minassian bodd i Toronto-forstaden Richmond Hill og vaert student ved Seneca College.

En av medstudent­ene, 25 år gamle Joseph Pham, beskriver 25-åringen som en sosialt utilpass einstøing som ikke snakket med andre.

– Han holdt seg for seg selv og snakket egentlig ikke med noen, sier Pham til avisen The Star.

HYLLET DRAPSMANN

Minassian skal ikke ha vaert i politiets søkelys tidligere, og det er uklart hvilket motiv han hadde for plutselig å styre varebilen inn i menneskeme­ngden på fortauet i Yonge Street i Toronto mandag ettermidda­g.

25-åringen skal ifølge canadiske medier ha hyllet 22 år gamle Elliot Rodger på Facebook, men det er ikke fastslått med sikkerhet at kontoen som ble benyttet var hans. Rodger knivstakk og drepte i 2014 tre menn i California, før han skjøt og drepte to kvinnelige studenter og såret tre andre. Deretter kjørte han til en restaurant og skjøt og drepte en av gjestene der, før han kjørte ned en rekke mennesker i Isla Vista.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway