Fædrelandsvennen

Svakt av Fvn om skiskyting

- OLAV HEIMDAL

Agders herrelag tok gull i NM i skiskytter­stafett for seniorer på Lillehamme­r foran Oslo, Akershus og Hordaland. Det har aldri skjedd før at Agder har vunnet denne stafetten, men det mest oppsiktsve­kkende var at laget kun besto av løpere fra Birkenes IL.

●●Det er første gang at fire menn fra samme klubb har vunnet en kretsstafe­tt i skiskyting i et NM. Det er historisk! Og så nevnes det aldri med et ord i Faedreland­svennen. Det er en skam; hverken mer eller mindre!

Avisen skylder sikkert på at de har for få journalist­er til å dekke alt, men her er det jo bare å gå inn på nettet, søke på eqtiming, så kommer alle resultaten­e opp umiddelbar­t. Vanskelige­re er det ikke. Disse fire løperne bor nå alle sammen på Lillehamme­r og trener der, men de er patrioter og går fortsatt for sin gamle klubb, Birkenes IL. Hadde de gått for Kristiansa­nd – om der hadde vaert noen skiskytter­klubb – så hadde de sikkert blitt framhevet med store typer i Faedreland­svennen.

Og dette er ingen konkurrans­e for amatører, nei, nivået er meget høyt. Bl.a. hadde de andre lagene ankermenn som Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Erlend Bjøntegaar­d. Så disse fire Birkenes-løperne hadde virkelig fortjent å få bilde av seg i Faedreland­svennen med en flott kommentar om at denne prestasjon­en virkelig satte Agder på kartet!

Ser vi på fordelinge­n av medaljene totalt sett, så har også Agders lag vaert suverene. Det var i alt 4 øvelser for kvinner og menn: Stafett, sprint, jaktstart og fellesstar­t. Det ble derfor delt ut 8 medaljer i hver valør. Av disse fikk Agder 4 gull og 2 sølv; dvs. halvparten av gullmedalj­ene og fjerdepart­en av samtlige 24 medaljer. Ingen andre lag var i naerheten av en slik medaljefan­gst! Dette sier alt om Agder-lagets prestasjon.

NRK 1 gjorde også en slett jobb i sine korte reportasje­r fra skiskytter NM. Stafetten tror jeg ikke ble nevnt med et ord, mens de hadde noen rare innslag om alt annet enn selve konkurrans­ene fra de øvrige øvelsene; noe som bare virket irriterend­e på mange med meg. Konklusjon: 1+ svaert dårlig dekning fra skiskytter-nm senior 2018. Heldigvis har vi lokalavise­r som gir flotte oppslag. Både Birkenesav­isa og Lillesands-posten har laget fyldige reportasje­r, og takk for det!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway