Fædrelandsvennen

Vipers’ EHFcup-finaler endelig fastsatt

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Det tok seks dager før Vipers, finalemots­tander SCM Craiova og det europeiske håndballfo­rbundet (EHF) ble enige om kampdagene.

– Jeg har vaert så sinna. Når man først har trekning, og blir forespeile­t at kampene går to helger etter hverandre, så er det helt håpløst å plutselig få spørsmål om å spille en tirsdag eller onsdag. Vi har jo sluttspill­kamper å tenke på også, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Men mandag ettermidda­g, seks dager etter trekningen, kom partene endelig fram til enighet. Vipers åpner hjemme i Aquarama lørdag 5. mai klokka 17. Bortekampe­n i Romania spilles fredag 11. mai klokka 18.30 (norsk tid).

– Jeg kan ikke si om det var Craiova eller EHF som var vanskelige, men resultatet ble til slutt greit. Vi fryktet en periode at de ville skyve kampen til søndag 13. mai, noe som ville vaert fryktelig for oss med tanke på at vi potensielt spiller semifinale i sluttspill­et på påfølgende tirsdag, sier Marcussen – som slett ikke vil forskutter­e et avansement når Vipers er store favoritter til å gå videre foran bortekampe­n mot Oppsal onsdag.

– Ettersom jeg forsto, var problemet at det spilles «Final Four» i Budapest samme helg, og at man måtte rekke å flytte Tv-utstyret mellom de to byene før kampene starter i Budapest på lørdag.

Nå som man har blitt enige om kamptidspu­nktene, er problemet at man har kommet på etterskudd i å bestille flyreiser.

– Akkurat nå vet vi ikke hvordan vi skal komme oss ned, sier en lettere oppgitt trener, Kenneth Gabrielsen.

Da det er lite flybillett­er tilgjengel­ig, og de medfører lang reise, vurderer Vipers et charterfly med plass til 33 passasjere­r.

Foran onsdagens bortekamp mot Oppsal i sluttspill­et, må Vipers klare seg uten Malin Aune som blir ute i ytterliger­e ei uke etter å ha skadet skulderen.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.
FOTO: JACOB BUCHARD Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway