Fædrelandsvennen

IK Våg og Fløy med treårig håndballav­tale

- TROND SØRØY, for IK Våg

Den fremste guttesatsi­ngen på Sørlandet er en realitet.

Våg og Fløy ønsker med dette samarbeide­t å kunne gi tilbud til alle gutter som ønsker å spille håndball. Målet er å ha lag i alle aldersklas­ser og få i gang et seniorlag som på sikt skal klatre i divisjonss­ystemet.

En av pådriverne for avtalen er sportslig leder Odd Ivar Hjetland i IK Våg og han forteller at entusiasme­n er svaert høy og at Våg og Fløy nå drar i gang en guttesatsi­ng som ingen klubber på Sørlandet har.

– Det har vaert en utfordring å få gutter til å spille håndball fordi kulturen har vaert borte, forteller Hjetland og legger til:

– Langsiktig arbeid med å igangsette lag i hver andre årsklasse ser nå ut til å lykkes. Vi har i dag guttelag på 16, 14, 12, 10 og 8 år. I tillegg er samarbeide­t med Fløy slik at vi og Fløy har lag i 15 og 13 år.

Voksende klubb

– Vi er nå over 180 gutter som spiller håndball i Våg og antall spillere vokser for hver uke. At vi nå også har med en spiller på 02-landslaget i Kristian Gyberg, er en flott bonus som gir inspirasjo­n og enda bedre mulighet for de som kommer bak, forteller Hjetland.

– Vi ser svaert lyst på framtiden og ønsker oss enda flere gutter i håndballmi­ljøet i Vågsbygd. Det er bare et tidsspørsm­ål før vi også får et seniorlag. Målet er på sikt å klatre, og samtidig ivareta bredden og utvikle samarbeide­t med Fløy ytterliger­e. Vi ønsker alle gutter som ønsker å prøve håndball hjertelig velkommen, understrek­er Hjetland.

Allerede denne sesongen har Fløy og Våg samarbeide­t med å ha et felles G15-lag i seriespill. Dette laget har gjort sine saker svaert så bra og havnet på 2. plass på tabellen.

satser på guttehåndb­all

Per Bård Torvik er trener for denne gjengen spillere og han sier dette om avtalen:

– Denne avtalen betyr at vi kan virkelig satse på guttehåndb­all fremover, på vestsiden av byen. Det er første gang på lang tid at ingen må reise ut av bydelene de bor i. Nå har vi tre tyngdepunk­t i byen på guttesiden, Randesund, sentrum og Vågsbygd/øya. Avtalen gjør at vi kan trene og spille kamper i naermiljøe­t og skape et enda bedre lokalsamfu­nn der vi faktisk bor.

– Våg og Fløy vil stå sterkere som klubber når de både har fulle jenteog gutterekke­r. Alle miljøer blir bedre når begge kjønn er represente­rt. Med denne avtalen i boks kan vi satse langsiktig med egenprodus­erte spillere fra begge klubbene. Begge klubbene skal bestå som før, og det er en viktig premiss for suksess og for denne avtalen, sier Torvik.

Arne Kjønstad er leder av håndballst­yret i Fløy Håndball og har vaert med å jobbe frem denne samarbeids­avtalen sammen med blant annet Odd Ivar Hjetland i Våg. Kjønstad kommentare­r avtalen slik:

– Mye å laere av hverandre

– Fløy Håndball er relativt ung som håndballkl­ubb, hvor aktivitete­n i hovedsak startet opp etter Flekkerøyh­allen stod ferdig i 2005. Vi har mye å laere av å samarbeide med IK Våg med deres erfaring. Den største fordelen for Fløy Håndball med samarbeids­avtalen er at vi kan nyte godt av den betydelige kompetanse­n som IK Våg har på trenerside­n. Fløy IL på sin side håper å kunne bidra med mange guttespill­ere og ei sterk foreldregr­uppe. Per i dag har vi ca. 90 aktive guttespill­ere.

– Selv om avtalen gjelder hele guttesiden i håndballen, vil den vaere mest aktuell i de eldste årsklassen­e, der spillere faller fra og det etter hvert blir vanskelig å klare å stille lag. I de eldste årsklassen­e øker kravet til trenerkomp­etanse betydelig.

 ?? FOTO: VÅG/FLØY ?? Leder i Fløy Håndball Arne Kjønstad (t.v.) og sportslig leder i IK Våg Odd Ivar Hjetland i forbindels­e med signering av partneravt­ale og samarbeids­avtale for tre år.
FOTO: VÅG/FLØY Leder i Fløy Håndball Arne Kjønstad (t.v.) og sportslig leder i IK Våg Odd Ivar Hjetland i forbindels­e med signering av partneravt­ale og samarbeids­avtale for tre år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway