Fædrelandsvennen

Utsettelse­n gjør at det fortsatt koster 21 kr

- KJETIL REITE

Det vil koste 21 kroner i bommen i Kristiansa­nd ennå en stund fordi arbeidet med den nye byvekstavt­alen går tregt.

Byvekstavt­alen skal avløse dagens bompengeor­dning. Den vil bety flere bommer og høyere bomavgift. Samtidig blir det mer penger til både vei, kollektiv, gående og syklende.

Konsekvens­en av utsettelse­n kan bli at prosjekter som sykkeleksp­ressvei og ny bro over Otra blir utsatt.

Gjennom forhandlin­gene med staten vil det bli laget en avtale der det blir fastsatt antall bommer, pris i bommen, hvilke tiltak det skal satses på og ikke minst hvor mye staten skal bidra med.

Bystyret og fylkesting­et har sagt at de aksepterer bomavgift på 32 kroner i rush for en vanlig bensin eller dieselbil. De aksepterer også bommer på Lundsbroa og rundt Sørlandspa­rken.

– Det er et momentum nå der regionen sier at de er villige til å ta belastning­en og det burde regjeringe­n benytte seg av. Det er ikke sikkert det blir slik for alltid, sier Ragnar Evensen.

Et alternativ er at bommene blir tatt ned.

– Det skjedde i 1997 da bommene ble fjernet for så å bli satt opp igjen et halvt år sener. Jeg håper ikke at vi kommer dit, sier Ragnar Evensen.

Etter at Kristiansa­nd har forhandlet ferdig en byvekstavt­ale, skal denne behandles både i bystyret, fylkesting­et og Stortinget.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ??
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway