Fædrelandsvennen

Reddet seg gjennom oljekrisa

Best Event-gründer Alex Nyhus mener oljekrisa barberte vekk 20 mill. fra Kristiansa­nds eventmarke­d.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Da oljekrisa satte inn sent i 2014, forsvant 20 millioner kroner fra eventmarke­det i Kristiansa­nd alene. Plutselig ble det slutt på kick off-arrangemen­ter, julebord, sommerfest­er, reiser og mer til. Men heldigvis hadde vi flere bein å stå på, og nå ekspandere­r vi igjen, sier Alex Nyhus (36).

Han er mannen bak Best Event AS, med historie tilbake til 2001, da han studerte kommunikas­jon på UIA og arrangerte fester på si.

Nå har foretaket vokst til 14 heltidsans­atte, det har en liste over minst 50 sjauere som kan leies inn ved behov, samt ferske avdelingsk­ontorer i Arendal og Bergen.

Dessuten har Eivind Lund (41) kommet inn som 50 prosent medeier og hovedmann på salg.

– Hva baserer du tallet 20 millioner på, Nyhus?

– Team Works la ned (omsatte for 15 mill. i 2015, red.anm.). Vi vet at alene juleborden­e til Mhwirth og NOV kom på ti millioner til sammen. Det var andre enn Team Works eller Best Event som arrangerte dem, men vi vet altså hva de kostet. Vi snakker om minst 20 millioner kroner, sier Alex Nyhus.

«ORDNER ALT»

– Salg, ja. Store Norske Leksikon definerer event som «begivenhet, saerlig innen markedsfør­ing med tanke på å vekke oppmerksom­het, begeistrin­g, engasjemen­t e.l.» Hva gjør så egentlig et eventbyrå?

– Vi er sekretaere­n som ordner alt, paracet-en som demper ubehaget. Det er lenge siden bransjen kun dreide seg om telt, farget lys og stettglass­er. Nå arrangerer vi alt fra kurs og konferanse­r til konserter, utenlandsr­eiser og et bredt spekter sosiale arrangemen­ter. Og vi kan ordne alt, faglig innhold inkludert. Vi samarbeide­r mye med hoteller og ja: Fester er fortsatt viktig, svarer salgssjef Lund.

I tillegg til ham og Alex Nyhus, stiller også Greger Løvås (33) opp til praten med Faedreland­svennen. Både Nyhus og Løvås insisterer på å bli titulert som prosjektle­dere og understrek­er Best Events paddeflate organisasj­onsstruktu­r.

– Mange arrangemen­ter krever nøye planleggin­g. Ta en større konsert, for eksempel. Scene skal rigges, all teknikk på og rundt den vaere i orden, sikkerhete­n skal forhåndsgj­ennomgås i minste detalj, brannfare skal elimineres, og ikke minst skal det planlegges nøye hvordan folk kommer seg ut av området eller lokalet. Da hører også skilting med, forklarer trioen.

– Vi jobber når andre fester eller sover, gliser Nyhus.

SYKKEL-VM

Avdelingen i Bergen er under oppbygging og har en saeregen forhistori­e.

– Blant ettervirkn­ingene av sykkel-vm i Bergen i 2017, var at eventbyråe­t Possibilit­y gikk konkurs. Vi var med på å by på «innmaten», og hadde altså ambisjoner om å videreføre virksomhet­en. Så nådde vi ikke opp, men i prosessens gang hadde vi kontakt med flere av Possibilit­ys tidligere kunder. I ettertid kom de til oss og ønsket våre tjenester, og da var veien kort til å åpne kontor i Bergen, forklarer Alex Nyhus.

– I 2016 omsatte Best Event AS for 26,8 millioner kroner og fikk et overskudd på 1,7 mill. Hva med 2017?

– Omsetning 34 millioner, overskudd to mill., svarer Eivind Lund. – Og ambisjonen for 2018? – Pilene peker oppover. Vi har ikke et formelt budsjett og aldri lagt en klassisk strategipl­an. Vi leverer kvalitet og er tilgjengel­ige, så går det sin gang, konstatere­r Nyhus.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Dette er Best Event-laget i Sørlandspa­rken. F.v. Aideen Engen, Kristine Lokøy Esaiassen, Anders Gundersen, David Bjorvand, Torbjørn Hangeland, Anette Berntsen, Alex Nyhus, Ninette Berg, Nina Martinsen, Eivind Lund, Greger Løvås og Alexander Nordbø.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Dette er Best Event-laget i Sørlandspa­rken. F.v. Aideen Engen, Kristine Lokøy Esaiassen, Anders Gundersen, David Bjorvand, Torbjørn Hangeland, Anette Berntsen, Alex Nyhus, Ninette Berg, Nina Martinsen, Eivind Lund, Greger Løvås og Alexander Nordbø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway