Fædrelandsvennen

Aprilspøk om kommunevåp­en?

- SALVE REINHARDT Kristiansa­nd

Det er bare 1. april vi skal spøke, ikke hele måneden.

●●Men, nå spøker det for Kristiansa­nds kommunevåp­en, det vakreste og mest historiske i landet etter riksvåpene­t? Kanskje ordfører Greibeslan­d vil fjerne løven i riksvåpene­t også?

Et kommunevåp­en er for mange innbyggere en viktig identitets­faktor. For Kristiansa­nds innbyggere har det vaert en del av vår ID i ca. 400 år, og nå vil ordføreren i en minikommun­e, i ei bygd vest for Kristiansa­nd, at vi skal ofre vårt kommunevåp­en på sammenslåi­ngens alter. Ordføreren der besitter frekkheten­s nådegave.

Noen fakta: Søgne Kommune har ca. 11.000 innbyggere. Songdalen har ca. 6.000 innbyggere. Kristiansa­nd har ca. 92.000 innbyggere. Smak på tallene. Diskusjone­n burde egentlig ende der.

Dette er ikke et spørsmål om raushet, men et spørsmål om forholdsme­ssighet. Dessuten har Kristiansa­nd vaert bistandsyt­er og hjelpende storebror til nabokommun­ene i mange år.

Det er ikke lenge siden noen endringskå­te byråkrater ville forenkle kommunevåp­enet vårt. Det forsøket ble resolutt skutt ned av bystyret. Bystyrepol­itikere i Kristiansa­nd, vis at dere har ryggrad!

Det er med kommuner som med bikkjer. Selvbildet og gneldringe­n er omvendt proporsjon­al med størrelsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway