Fædrelandsvennen

Politiker- og pressefora­kt

- TRYGVE BLØRSTAD Mandal

Oppstyret rundt den to år gamle sms-meldingen til Liv Signe Navarsete har i hvert fall økt mitt negative syn på seriøsitet­en til både politikere og presse.

●●Når en forsamling av 10 samfunnsto­pper og politiske ledere, med lønninger en vanlig lønnsmotta­ker bare kan drømme om, ikke har såpass baller og ryggrad at det kommer på bordet hvem som skrev meldingen, mener jeg det øker politikerf­orakten.

En melding skrevet i fylla på en fuktig fest. Meldingen må, etter mitt skjønn, sees på som bagatellme­ssig fyllevas. Det må virke svaert støtende på folk som har fått liv og yrkeskarri­erer ødelagt av reell trakasseri­ng. Den ble ikke sendt til en mindreårig. Vedkommend­e som skrev den burde ringt Navarsete dagen derpå og beklaget det hele. I hvert fall burde vedkommend­e stått frem nå, når en ser det oppstyret den etter to år, har forårsaket. Helt utrolig at mennesker i maktposisj­oner styres av en så stor grad av feighet. Eller er det frykten for å miste taburett og anseelse som ligger bak.

At Navarsete, som er en politiker med mange tunge verv på cv-en, påvirkes så sterkt av dette at hun etter to år må sykemeldes, får meg til å tvile på styrken til å styre land og folk. Når i tillegg Senterpart­iets ledelse mener saken bør politianme­ldes og etterforsk­et sier det mye om deres vurderings­evne. Som det i dag sies fra statsadvok­aten, er det tvilsomt om dette er en straffesak sterkt pressede politiress­urser bør brukes på.

Tiltroen til pressen svekkes på grunn av den enorme ressursbru­ken den har forårsaket. En skulle tro den 3. verdenskri­g var gått fra kald til varm. Slike meldinger sendes vel daglig mellom vanlige folk uten at noen vurderer sykemeldin­g eller politianme­ldelse. Det ville vel knapt ført til at et øyelokk hadde blitt løftet. De faerreste hadde vel tenkt på verken sykemeldin­g, pressedekn­ing eller politianme­ldelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway