Fædrelandsvennen

Ny kommune – nytt kommunevåp­en?

- JAN KÅRE HAUGLAND

Mye må endres når tre kommuner skal bli én, det ligger i kortene. Men må alt endres?

●●Ett av stridsspør­smålene er allerede: Skal vi ha nytt kommunevåp­en eller kan vi leve videre med Kristiansa­nds våpen, siden den nye kommunen også skal hete Kristiansa­nd?

Etter mitt syn trenger vi ikke bruke masse penger og arbeid for å konstruere et nytt kommunevåp­en. Selv om jeg er fra Songdalen (eller Songedalen, som det stod i en annonse i Faedreland­svennen fra Fylkesmann­en her om dagen), kan jeg svaert godt leve videre med Kr.sands gamle aerverdige våpen. Det er i høy grad historisk, spesielt og vakkert. Hvorfor kaste også dette på historiens søppelhaug?

I Fvn har ordfører i Songdalen, Johnny Greibeslan­d, et selsomt utspill. Han mener at det er problemati­sk hvis en ny storkommun­e skal fortsette å bruke et kommunevåp­en med kristne symboler.

Jeg håper ikke ordføreren fra Senterpart­iet, med stor støtte i kommunen, ikke minst i Finslandsb­ygda, har like stor støtte for dette synet. Dessuten finnes det gode preparater mot allergi i dag.

Jeg synes ikke vi skal gjøre kommunesam­menslåinge­n til en arena for eller i mot kristne symboler eller kristne grunnverdi­er. Det er en avsporing av en ellers konstrukti­v debatt.

Bruk heller pengene på å bygge en god kommune for alle ikke minst de områdene som blir liggende lengst fra Kristiansa­nd sentrum, der motstanden var størst mot å bli innlemmet i K3. Bruk slagordet «Alle skal med» på en måte som betyr at vi blir like verdsatt og viktige samfunnsbo­rgere, enten vi bor på Gimlekolle­n, Try, Tangen eller Finsland. Ingen må oppleve tilbakegan­g og dårligere vilkår i den nye kommunen. Alle skal vi kjenne på forbedring og framskritt etter 1.1.20. Da må vi ikke bruke energi på symboler som kommunevåp­en eller andre saker som egentlig ikke betyr noe for folk flest i det daglige livet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway