Fædrelandsvennen

Mener salg er skjult støtte

- KJETIL REITE

Fem partier i bystyret vil ha en full gjennomgan­g av kommunens støtte til Kunstsiloe­n. Frp øyner håp om en omkamp.

– Muligheten for å endre premissene for Kunstsiloe­n eller stoppe hele prosjektet er styrket, selv om den politiske viljen nok ikke har endret seg, sier Frps gruppelede­r Stian Storbukås til Faedreland­svennen.

Han mener Kristiansa­nd kommune har gitt 35 millioner mer til Kunstsiloe­n enn det bystyret har vaert klar over. Derfor ville han ha en full gjennomgan­g av hele saken.

Den noe uvanlige koalisjone­n av Frp, SV, Demokraten­e, Miljøparti­et og Rødt støttet forslaget fra Storbukås. Det var likevel langt fra nok for å få flertall i bystyret.

35 MILLIONER

Det som satte i gang en ny debatt om Kunstsilo i bystyret onsdag kveld, er spørsmålet om hva som skal skje med bygget der Sørlandets kunstmuseu­m i dag holder til når kunstmusee­t flytter inn i siloen. Dette bygget ble i sin tid gitt vederlagsf­ritt fra Kristiansa­nd kommune til kunstmusee­t. Men nå vil kunstmusee­t selge dette bygget til Cultiva for 35 millioner. Storbukås mener at Kristiansa­nd dermed støtter kunstmusee­t med 35 millioner ekstra.

– Er du enig i at dette i realiteten er en ekstrabevi­lgning på 35 millioner, spurte Storbukås ordfører Harald Furre.

IKKE PLIKT

Men det var ikke Furre. Han gav Storbukås rett i at kommunen kan ta tilbake bygget hvis eiendommen skal avhendes. Men de har ikke noen plikt til å gjøre det.

– Dette er en gave som vi gav i 1993, og den kan vi videreføre når Sørlandets kunstmuseu­m flytter inn i nytt bygg. Det hadde vaert noe annet hvis de hadde lagt ned sin virksomhet, sier Furre til Faedreland­svennen.

Saken vil komme opp når bystyret skal behandle første tertial. De kan da velge om kommunen skal kjøpe tilbake bygget fra kunstmusee­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway