Fædrelandsvennen

Litteraert Paradise Hotel

- TORGEIR EIKELAND

Lik Forlag og Cultiva Express sender tolv forfattere til Lesvos på et «litteraert Paradise Hotel». Resultatet kommer i bokform.

– Vi blir figurer i hverandres historier, og det kan skje mye forskjelli­g på et slikt opphold, sier Maja Torjussen i Lik Forlag.

Det er i august Kristiansa­nds-forlaget, Cultiva Express og Litteratur­huset i Kristiansa­nd sender ti forfattere pluss forlagsled­erne Maja Torjussen og Atle Håland til Lesvos. Der skal de bo på Uias studiesent­er på Metochi, og der skal de skrive sine respektive bidrag til det som skal bli en antologi som kommer ut neste år.

DYKTIGE DELTAGERE

I pressemeld­ingen om turen skriver Lik Forlag at bidragene til antologien skal vaere «selvbiogra­fiske innganger til oppholdet på Lesvos». – Vi har hatt mange dyktige folk på søkerlista, og jeg tror vi får en fin dynamikk. Det kan også komme til å påvirke tekstene at det ligger et flyktningm­ottak like i naerheten, sier Torjussen.

DELTAGERLI­STA

For å bli med, må man opp til 35 år gammel og fra Kristiansa­nds-området.

Fra Lik Forlag skal Maja Torjussen og Atle Håland vaere med og bidra, og i tillegg er disse ti tatt ut av til sammen 40 søkere.

Giulia Avella (Lik forlag), Morten Gilje (Lik forlag), Mari Haaland Andersen (Lik forlag), Kenneth Moe (Pelikanen forlag), Morten Langeland (Flamme forlag), Ingvild Lothe (Kolon forlag), Erlend Wichne (Flamme forlag) Yun Einar Andersen, Ming Unn Andersen og Petter Solberg.

Forfattern­e skal ikke bare fange opp inntrykk og skrive, de skal også vaere med på workshops og høre foredrag. Edy Poppy er en av foredragsh­olderne.

 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ?? Maja Torjussen og Atle Håland tar med seg ti forfattere til Lesvos.
FOTO: TORGEIR EIKELAND Maja Torjussen og Atle Håland tar med seg ti forfattere til Lesvos.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway