Fædrelandsvennen

– Det har vaert tungt

Etter flere tabber på to kamper, har Benjamin Boujar fått kjenne på nedsiden av å vaere fotballspi­ller.

-

– Det har vaert tungt, selvfølgel­ig. Vi fikk et stygt tap mot Vålerenga, og en stygg kamp av meg. Da var det et par dager hvor man var litt langt nede.

Det sier Benjamin Boujar til Faedreland­svennen.

Vi tar en prat med Start-keeperen dagen etter kampen mot Stabaek. Nok en gang havnet den tidligere Vigør- og Vindbjartk­eeperen i søkelyset, da han tabbet seg ut foran Stabaeks scoring.

Det kun en ukes tid etter 6–1-tapet mot Vålerenga, hvor han ble belønnet med karakteren en på Vg-børsen. Boujar sier han bruker tid på å bearbeide slike kamper.

UNNGÅ KOMMENTARE­R

– Hvis vi spiller søndag, så er jeg tilbake for fullt på tirsdag. Da bruker jeg den ene dagen til å omstille og ikke tenke så mye på det. Men det er alltid kjedelig med sånne kamper. Det var kjedelig i går og. Jeg surrer det til. Det går fra det som kan bli en god opplevelse til en veldig dårlig en. Så var det deilig å få det ene poenget, men det går inn på meg at jeg gjør en feil igjen, sier Boujar.

Humøret virker dog å vaere på topp når vi snakker med ham etter innspillin­g av Faedreland­svennens program «Fotballuns­j». Der satt han rakrygget og forklarte hva som skjedde i situasjone­n før Ohi Omoijuanfo fikk sette inn 1–0. Situasjone­r som fører til at det blir skriverier både i aviser, Facebook og Twitter. Akkurat det prøver 24-åringen å ha minst mulig fokus på.

– Jeg prøver ikke å lese de kommentare­ne. Jeg vet det kommer fra både Fevennen og sosiale medier, og jeg skjønner det. Det er ikke noe vits for meg å tenke på det. De eneste som kan gjøre noe med dette er meg og laget. Hvis vi gjør det bra så får vi masse ros igjen, så det går opp og ned i dette spillet, sier han.

– Som reservekee­per får man få muligheter til å vise seg frem. Blir du stresset av at slike prestasjon­er skal forfølge deg?

– Jeg skjønner hva du mener. Det er kjipt at jeg har fått denne starten når jeg først har fått sjansen. Man tenker på det at det er kjipt at man ikke får den opplevelse­n man skulle ønske. Men det handler bare om å bygge selvtillit og få den tryggheten, sier Boujar.

– FÅR GOD STØTTE

Selv sier han at støtten han har fått fra lagkamerat­ene har vaert gull verdt.

– De vet hvilken situasjon jeg er i. De vet hvor lyst jeg har til å bli en god keeper, og da skjønner de at det er kjipt for meg. Jeg får god støtte, og jeg trenger det. Alle trenger det, sier Boujar, som har en god metode på å få tankene over på noe annet:

– Det er bare å komme seg hjem og se på Paradise Hotel og slappe av. Det hjelper å gjøre andre ting. Vi er mennesker, og må i blant fokusere på andre ting en fotball, sier Start-keeperen.

Tre spillere gikk av banen mot Stabaek med skader onsdag, blant andre Boujars konkurrent i buret Jonas Deumeland.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Benjamin Boujar har hatt noen tunge kamper i Start-buret de siste ukene. Nå håper han å finne tilbake til tryggheten som keeper.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Benjamin Boujar har hatt noen tunge kamper i Start-buret de siste ukene. Nå håper han å finne tilbake til tryggheten som keeper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway