Fædrelandsvennen

LEVER UT DANSEDRØMM­EN

Den anonyme Facebook-bloggen Sørlandsny­hetene sendte mail til de fleste politikern­e i bystyret. Mette Gundersen (Ap) anklager bloggerne for feighet.

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Flekkerøyj­enta Synne Westin Kristianse­n (13) og dansepartn­er Lauritz har som mål å erobre verden med vals og cha-cha-cha.

– Det er slikt som dette som er til hinder for å få unge mennesker til å engasjere seg politisk. Dette at ansiktsløs­e mennesker tillates å snakke nedsettend­e og usant om andre mennesker som gjør et aerlig arbeid for fellesskap­et, sier Mette Gundersen.

Det er den anonyme Facebookbl­oggen Sørlandsny­hetene hun snakker om, en blogg som siden februar har publisert en rekke innlegg blant annet i Kunstsilod­ebatten. Bloggen beskriver det som skal vaere et lyssky samrøre av kameraderi hvor både tidligere ordfører Grundekjøn, nåvaerende ordfører Harald Furre, Nicolai Tangen og havneadmin­istrasjone­n er involvert.

«Har Arvid Grundekjøn brutt loven», er tittelen i et innlegg 22. april.

«Kamaraderi i bystytert - Harald Furre fnyser av kritikken», er tittelen 25. mars»

26. mars er tittelen «Harald Furre spiller høyt - har muligens brutt loven».

2. april kommer teksten «Havnedirek­tørens hemmelige klubb».

Svaert få politikere har imidlertid kommentert den navnløse kritikken som blir framsatt på Facebook. Torsdag kveld gikk personene bak Sørlandsny­hetene over til å henvende seg til politikern­e på e-post, da de videresend­te et leserbrev de hadde fått tilsendt, signert av Nils Nilsen.

Sistnevnte er en av få personer som har fått publisert signerte leserinnle­gg på Sørlandsny­hetene.

Mailen ble sendt til de fleste politikern­e i bystyret, og dessuten til flere i administra­sjonen og media. «Pinlige svar fra ordfører Furre & co» var tittelen på det som blir fremstilt som et «leserbrev til Sørlandsny­hetene fra Nils Nilsen i Arbeiderpa­rtiet».

«EN SKAM»

«Vi i SN lurer på om noen av dere vil be Ordføreren om nye svar, og om dere da kan sende oss en notis om dette. Helst med fullt navn», heter det i den anonyme e-posten.

Mette Gundersen sendte sitt svar natt til fredag:

«At en gruppe mannfolk fra regionen vår velger å kamuflere seg gjennom en facebooksi­de som deres, med mål om å sverte politikere og tillitsval­gte er en skam. Jeg tør snakke på vegne av hele kommunesty­ret når jeg utfordrer dere på å vise ansikt, stå frem og vise holdninger som fremmer åpenhet.»

Og: «Dere derimot, er så feige at dere ikke engang signerer med eget navn, og begrunner det med akkurat det samme dere krever at våre folkevalgt­e må tåle. Jeg gremmes. Jeg forventer ikke signert svar - dere tør ikke.»

«REPRESENTE­RER IKKE AP»

– Det du svarer på er lagt fram som et leserbrev fra et medlem av ditt eget parti. Hva tenker du om det?

– Om Nilsen har jeg ikke noe spesielt å mene, men han represente­rer ikke Ap i noen sammenheng, sier Gundersen. Hun mener det som spørres om ikke er verdt noe svar når Sørlandsny­hetene ikke står fram med navn.

– En åpen og saklig debatt krever at man møtes på en likestilt arena. Jeg selv og de andre som er angrepet har vaert ute både en, to og tre vinternett­er før. Jeg er opptatt av laget. Det skal ikke

vaere slikt som dette man må regne med å tåle når man skal inn i lokalpolit­ikken, sier Gundersen.

«IKKE MANNFOLK NOK»

Til slutt i svaret sitt til Sørlandsny­hetene utfordrer hun Sørlandsny­hetene til å stille liste til valg:

«Det er bare å sette i gang å jobbe. Da kan dere selv måle styrken i stemmen deres, og møte oss folkevalgt­e på likestilt arena. Det eneste som kreves fra befolkning­en er at dere lager lister, står frem med navn, identitet og ansikt.

Men det er dere antakeligv­is ikke mannfolk nok til å gjøre.

Jeg har ropt inn i mørket deres for første og siste gang. Det er umulig å kommuniser­e med den ansiktsløs­e, som ikke vil tilkjenneg­i hvem han er - men som freidig nok krever svar tilbake fra oss andre.»

Det er Nils Nilsen som har skrevet leserbreve­t Sørlandsny­hetene sendte til bystyret.

Nilsen ønsker ikke å kommentere saken i Faedreland­svennen.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Mette Gundersen kaller Sørlandsny­hetene «en skam».
FOTO: KJETIL REITE Mette Gundersen kaller Sørlandsny­hetene «en skam».
 ??  ?? Einar Øgrey Brandsdal har stått fram som sponsor av Sørlandsny­hetene.
Einar Øgrey Brandsdal har stått fram som sponsor av Sørlandsny­hetene.
 ??  ?? Et innlegg fra Sørlandsny­hetene 25. mars.
Et innlegg fra Sørlandsny­hetene 25. mars.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway