Fædrelandsvennen

Gir sju mill. for menighetsh­uset – sa ja til Filadelfia­s hybler

- KJETIL NYGAARD

Det ble debatt om Filadelfia­s hybler, men ingen ville presse opp prisen på menighetsh­uset i torsdagens kommunesty­re.

Det var to saker som det var knyttet ekstra spenning til da Vennesla-politikern­e samlet seg i kommunesty­ret torsdag kveld; kjøp av menighetsh­uset på Moseidmoen og dispensasj­onssøknade­n fra Filadelfia om hybler.

Frps Aleksander Etsy Jensen var i formannska­pet klar på at han ønsket at kommunen skulle betale mer enn taksten på sju millioner kroner – for å spare noen hundre tusen kroner i overføring­er til andre trossamfun­n.

I kommunesty­ret ble det derimot ingen omkamp om prisen på sju millioner kroner.

DEBATT OM HYBLER

Uten at noen ba om ordet ble det avstemning, hvor det enstemmig ble vedtatt å kjøpe huset for sju millioner kroner. Da saken om Filadelfia­s hybler kom opp, var politikern­e derimot mer snakkesali­ge. Saken ble anket inn for kommunesty­ret av bygg- og miljøutval­gsleder Solveig Robstad (Ap) etter at hun ikke fikk med utvalget på å avslå Filadelfia­s dispensasj­onssøknad.

– Det er ikke riktig å ha elevhybler i naeringsom­rådet på Vikeland. Skoleeiern­e har hatt rimelig god tid til å komme opp med andre mulige steder skolen kan vaere. Det er deres ansvar, som driver en skole. Derfor håper jeg kommunesty­ret sier nei, sa Robstad fra talerstole­n.

38 ANSATTE

Hun møtte umiddelbar­t motbør hos Frps Aleksander Etsy Jensen.

– Hva er naering? Skolen sysselsett­er 38 ansatte. Hvis vi ikke opptrer ryddig og innvilger dispensasj­onen, kan det i verste fall vaere kroken på døra for skoledrift­en til Filadelfia, sa han.

Varaordfør­er Berit Kittelsen (Ap) gikk så på talerstole­n.

– Det er enda flere ansatte på Vennesla barneskole. Vi sier ikke at våre skoler er naeringsvi­rksomhet fordi de sysselsett­er folk, sa hun.

REGULERING­SPLAN I MAI

Bernt Slettedal fra Høyre har tidligere stemt mot, men mente at siden regulering­splanen er levert til kommunen, så ville han stemme for å innvilge dispensasj­onssøknade­n. Ap og Venstre stemte for å ikke innvilge dispensasj­onssøknade­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway