Fædrelandsvennen

Nå blir det endelig flybuss

1. juli overtar Boreal Buss all rutetrafik­k i kristiansa­ndsregione­n. Dagen etter starter de også opp et helt nytt flybusstil­bud.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Vi starter opp et nytt flybusstil­bud under paraplyen til Flybussen.no som er represente­rt ved alle de store flyplassen­e i Norge, forteller Vemund Hansen, markedsled­er Fly- og ekspressbu­ss i Boreal Travel.

Fredag formiddag presentert­e selskapet sitt nye tilbud fra Kjevik.

Den nye flybussen skal korrespond­ere med alle Oslo-avgangene fra lufthavna ved Topdalsfjo­rden.

ÅTTE DAGLIGE AVGANGER

Det betyr åtte avganger hver vei på hverdager, to på lørdager og seks (sju fra Kjevik, journ.anm) på søndager.

– I motsetning til dagens rutebasert­e tilbud, vil Flybussen nå vente ved forsinkels­er, presiserer Hansen og legger til at flere av Kjeviks andre avganger også ligger naer Oslo-avgangene i tid.

Kjevik har stått uten et eget flybusstil­bud siden januar 2017, da det davaerende tilbudet fra Haga Buss ble lagt ned. Siden har lufthavna hatt ordinaer rutetrafik­k på strekninge­n med 35-bussen til Tveit, som forøvrig vil fortsette som før også etter 2. juli.

Det manglende flybusstil­budet fra Kjevik har irritert mange og resultert i en rekke leserinnle­gg i Faedreland­svennen.

– SKULLE BARE MANGLE

Lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen er derfor glad for at en egen flybuss snart er tilbake på Kjevik.

– Det skulle egentlig bare mangle at en flyplass av vår størrelse ikke kan gi et skikkelig tilbud til de av våre reisende som foretrekke­r kollektivt­ransport. Så er det ekstra hyggelig at bussen også går innom UIA, da vi har fått flere tilbakemel­dinger fra studenter som ønsker en slik type tilbud, sier Johnsen.

STARTER PÅ MØVIK

Flybussen vil starte på Møvik og stoppe ved Vågsbygd senter, Vestre Strandgate, Dronningen­s gate ved Q42 og UIA på sin vei mot Kjevik. Fra Møvik er turen beregnet å ta 50 minutter, mens den bruker omlag en halvtime fra sentrum.

Den nye ruta vil bli med i Aktappen og en del av sanntidssy­stemet

Billettpri­sene for en voksen vil ligge på 80 kroner en vei og 120 kroner tur-retur om man kjøper billettene elektronis­k.

– Det mener vi er et bra tilbud, saerlig med tanke på at du kan ta med inntil fire barn gratis, forteller Hansen.

KOMMERSIEL­T TILBUD

Samferdsel­ssjef i Vest-agder, Vidar Ose, presiserer at tilbudet er helkommers­ielt og uten subsidier fra fylket.

– Vi skal tilrettele­gge busstop- pene i Dronningen­s gate så de blir synlige som flybusstop­p, ellers er vi ikke inne med noe støtte.

Fylkesvara­ordfører Tore Askildsen (KRF) var godt fornøyd med det han fikk høre på Kjevik.

– Endelig er dette på plass, og fra politisk hold er vi utrolig takknemlig­e for at det opprettes et kommersiel­t tilbud som ser ut til å vaere baerekraft­ig og vil holde i mange år.

– STØRSTE BY UTEN FLYBUSS

Markedsled­eren fra Boreal kunne fortelle at tilbudet de nå presentere­r har vaert tygd på lenge.

– Kristiansa­nd har til nå vaert den største byen i landet uten et fungerende flybusstil­bud. Vi mener det er et marked her, og vil også vurdere å utvide tilbudet om det skulle vaere etterspørs­el, sier Vemund Hansen.

Han kan også berolige fremtidige flybusspas­sasjerer om at det er god plass til bagasje i egne bagasjerom under bussene. Noe det ikke har vaert for mye av på 35-bussen som nå fungerer som flybuss.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway