Fædrelandsvennen

Ja til gateparker­ing

- MAGNE LUND

Jeg er inderlig klar over at dette er en kamp vi alt har tapt, men er blitt oppfordret til at vi må si ifra atter en gang. Våre kjaere politikere er jo så ivrige med å få fjernet bilen fra bysentrum.

●●La oss bare konstatere følgende fakta:

Fakta 1: Bil og handel hører sammen. For de som prøver å si annet, registrer hva du og dine naermeste bruker når dere handler.

Fakta 2: Alle som bor øst for Kristiansa­nd har i en årrekke kunnet kjøre til og parkere gratis i Sørlandspa­rken, mens vi i vest og nord har måtte betale i bommer i mange år for å få handle i byen. Stor forskjells­behandling som er politisk bestemt og rammer oss som driver i byen.

Fakta 3: Kommunen har i mange år hatt egne parkerings­vakter som kjeppjager kundene våre. Det er stadig blitt dyrere å parkere, dårligere med naere parkerings­plasser, og gateparker­ingen er blitt veldig mye kortere og har faerre plasser.

Fakta 4: Politisk bestemt at det er nesten umulig å kjøre i byen. Her er det sykkel og kollektivt som skal prioritere­s. Man glemmer at sykkel i Norge er for spesielt interesser­te da vi har over halve året med under 10 grader, vind og regn. Det har lite med handel å gjøre.

Fakta 5: Man har lovet bommer ved Sørlandspa­rken i mange år, blant annet for å utjevne konkurrans­evridninge­n, men det er utsatt atter en gang. For all del, vi trenger ikke flere bommer og avgifter, men likhet for oss som driver handel.

Så er det vi som driver butikk i byen som atter en gang blir tapere når våre politikere setter i gang disse såkalte miljøtilta­kene. Det er så underlig at det er fortsatt mye mer miljøfarli­g å kjøre til byen enn andre steder. Det er våre kunder som må betale. Det er stadig faerre butikker i byen som klarer å tjene penger. Da trenger vi i hvert fall ikke at lokale politikere gjør hverdagen tøffere for oss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway