Fædrelandsvennen

Velkommen til motorsykli­stene

- KJELL INGE DAVIK regionvegs­jef Statens vegvesen Region sør

Vaer så snill, ikke bli en del av en trist ulykkessta­tistikk.

Det er vår, snøen smelter og vegene er ferd med å bli bare. Motorsykli­ster med kriblende mager gleder seg til svingete veger i vakker natur sammen med andre motorsykli­ster. Livet er igjen herlig for alle på to hjul. Men, det lurer farer, alvorlige og potensielt fatale farer.

I fjor døde 109 mennesker i vegtrafikk­en. Det er 109 for mange. Likevel er det laveste antall pr. år siden rett etter 2. verdenskri­g.

Norge er verdens mest trafikksik­re land for tredje år på rad, og med den positive utviklinge­n siden 1970-tallet er det nå faktisk mulig å tro på at 0-visjonen er oppnåelig.

Av disse 109 drepte var hele 20 drepte på MC.

I fylkene Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder-fylkene omkom i 2017 20 personer i vegtrafikk­en. Av disse 20 var hele åtte i Mc-ulykker. Det er nesten halvparten.

Motorsykke­lslippet om våren minner mange ganger om slippet av krøtter på sommerbeit­e. Alt skal prøves samtidig, og det er lett å ta litt for mye av. Derfor er det viktig å huske på at motorsykke­lformen ikke er saerlig vedlikehol­dt i løpet av vinteren. Kroppen har kanskje glemt hvordan det var å sitte over to hjul. Derfor er det alltid lurt å ta ting litt med ro og trene litt for seg selv før det store spranget ut i trafikken tas.

Det er også andre ting som må huskes på i vårslippet. Denne sjekklista er god å følge:

Sørg for at sykkelen er i god stand når den rulles ut på vegen. Ta en vårsjekk av kjøretøyet.

Ta en sjekk av alt personlig sikkerhets­utstyr som hjelm, bekledning, hansker og støvler.

Har du vaert så heldig at du har investert i ny sykkel denne sesongen bør du bruke tid til å gjøre deg kjent med sykkelens kjøreegens­kaper.

Meld deg på et «rustløsnin­gskurs». Der får du myket opp stive ledd og kroppsdele­r og øvd opp gamle kunster under trygge forhold. Alternativ­et er å finne en egnet sikker plass der du kan øve nødbrems, kontrastyr­ing, unnamanøve­r og andre ting på egen hånd. Her kan du ikke få nok øving. Øvelse gjør mester!

Gjør deg selv synlig. På våren er du et nytt element i trafikkbil­det. La bilene få sjansen til å se deg. Hold avstand og avpass farten.

Vaer ekstra oppmerksom på veg- og føreforhol­dene i starten av sesongen. Lave temperatur­er, telehiv, grus og hull i vegbanen er risikoelem­enter for en motorsykli­st.

Å kjøre flere sammen er både hyggelig og inspireren­de. Bare husk at ferdighets­nivået er ulikt. Ta hensyn til hverandre.

Bobiler og traktorer er hyggelige framkomstm­iddel for de som liker det. Som motorsykli­st må du vaere ekstra oppmerksom når du møter disse kjøretøyen­e. De kjører ofte sent og bruker mye av vegbredden.

Til slutt en oppfordrin­g til bilførerne: Vaer ekstra nøye med bruken av speil og vaer oppmerksom på blindsoner. Slipp gjerne motorsykli­sten forbi, og følg ekstra godt med i kryss og rundkjørin­ger. Det er ofte vanskelig å få øye på en motorsykli­st. Derfor er det ekstra viktig å vaere årvåken i trafikken.

Til deg som i disse dager tar ut motorsykke­len og skal nyte tohjulsliv­et: Kjør forsiktig, og kom trygt fram.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Gjør deg selv synlig. På våren er du et nytt element i trafikkbil­det. La bilene få sjansen til å se deg. Hold avstand og avpass farten, skriver innsendere­n.
FOTO: NTB SCANPIX Gjør deg selv synlig. På våren er du et nytt element i trafikkbil­det. La bilene få sjansen til å se deg. Hold avstand og avpass farten, skriver innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway