Fædrelandsvennen

Vil samkjøre Kunstsilo og kulturskol­en

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Den planlagte åpningen av Kunstsilo kan bli utsatt med tre måneder til september 2021. Til gjengjeld kan det spares noen millioner på å kjøre byggeprosj­ektet parallelt med kulturskol­en.

Det kom fram på møtet i styringsgr­uppen for kulturkvar­talet på Silokaia torsdag ettermidda­g.

Gruppen ledes av ordfører Harald Furre (H), og består av blant andre av fylkeskult­ursjefene, sjefer for SKMU, Kilden og Cultiva, og AKO Kunststift­else.

– En foreløpig samordning­seffekt ligger i størrelses­orden 30 til 45 millioner kroner, men dette er enn så lenge usikre tall, opplyste prosjektle­der Erik Sandsmark.

Sandsmark er kommunens prosjektle­der for kulturskol­en og er i tillegg engasjert av SKMU som prosjektle­der for Kunstsilo. Og nå foreligger det flere planer om å se de to i enda naermere sammenheng enn bare å vaere naboer på Silokaia.

FELLES LOKALER

– Vi har nå fantastisk bra diskusjone­r om å bruke hverandres lokaler og planlegger også å lage en kulvert så elevene kan gå tørrskodd mellom skolen og siloen, sa direktør Reidar Fuglestad ved Sørlandets Kunstmuseu­m.

– I tillegg lyser SKMU nå ut en stilling der den som blir ansatt også blir avdelingsl­eder for kunstfag på kulturskol­en Knuden, opplyste han.

Den som blir ansatt, skal ha 60 prosent stilling på Knuden og bruke den resterende tiden inn mot kulturskol­ene i fylket.

Samkjøring­en av byggeprosj­ektene krever at de avsatte investerin­gsmidlene for kulturskol­en flyttes fra 2020/21 til 2018, og bystyret vil få saken til behandling 20. juni.

GLEMTE HEFTELSEN

Da må de også bestemme hvilket av de tre foreliggen­de alternativ­ene med ulikt volum de ønsker realisert. Foreløpig er det bare avsatt 50 millioner i investerin­gsmidler, og totalsumme­n kan komme opp mot 300 millioner.

– Vi må synliggjør­e stordriftf­ordelene for bystyret, sa rådmann Ragnar Evensen. Han kom også inn på det den omstridte heftelsen i avtalen fra 1993 mellom kommunen og SKMU som gir kommunen rett til å ta tilbake bygget hvis virksomhet­en opphører:

– Det merkelige er jo at du spurte om det forelå noen heftelser og jeg sa nei, sa Evensen henvendt til Arvid Grundekjøn som nå er styreleder i AKO Kunststift­else.

For høsten 2015 var Grundekjøn ordfører og Evensen teknisk direktør, og satt i arbeidsgru­ppen som jobbet med hvordan kunstgaven fra Nicolai Tangen skulle håndteres.

– Det var Kartverket som ved en feil hadde glemt å skrive heftelsen inn i grunnboka. Derfor fanget ikke dagens administra­sjon det opp, forklarte rådmannen.

– Men det betyr ikke dermed at kommunen nå har rett på 35 millioner kroner. Det er en teoretisk betraktnin­g, sier Evensen.

Et alternativ kan bli å la heftelsen følge med videre til museets nye bygg.

INFORMASJO­NSMØTE

Frp krevde i bystyret onsdag full gjennomgan­g av kommunens støtte til Kunstsilo, men fikk ikke støtte for det. Harald Furre ser imidlertid behovet for bedre og bredere informasjo­n ut til befolkning­en:

– Det kan vaere fornuftig å holde et informasjo­nmøte, for eksempel i bystyresal­en, der vi kommer med oppdatert informasjo­n for alle som er interesser­t, sa han.

 ??  ?? – SKMU og kulturskol­en har nå fantastisk bra diskusjone­r om å bruke hverandres lokaler, sa Skmu-direktør Reidar Fuglestad (nr. 2 fra h.) Til h. prosjektle­der Erik Sandsmark, til v. Nicolai Tangen, styreleder for AKO Kunststift­else Arvid Grundekjøn og...
– SKMU og kulturskol­en har nå fantastisk bra diskusjone­r om å bruke hverandres lokaler, sa Skmu-direktør Reidar Fuglestad (nr. 2 fra h.) Til h. prosjektle­der Erik Sandsmark, til v. Nicolai Tangen, styreleder for AKO Kunststift­else Arvid Grundekjøn og...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway