Fædrelandsvennen

Dempseys avgang fortsatt en

Før gamleklubb­en kommer på besøk i morgen, sier Start-trener Mark Dempsey at han har laert av det som skjedde i Haugesund.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– For å vaere helt aerlig, så kan jeg ikke fortelle helt hva som skjedde. Det har egentlig aldri kommet ut i detalj hva som skjedde.

Ordene tilhører Terje Flateby. Mannen som er sportslede­r i Haugesunds Avis har fulgt FK Haugesund tett i mange år, også under tiden med Mark Dempsey som trener.

Tiden som ble avsluttet på et vis som vakte oppmerksom­het i Fotball-norge.

Snart to år senere er Mark Dempsey trener for Start. Søndag kommer Haugesund på besøk til Sør Arena, i en kamp hvor hjemmelage­t helst skal ha tre poeng.

Da tenker ikke engelskman­nen veldig mye på det som skjedde for to år siden.

KONFLIKTEN

– Jeg tror ikke vi trenger å grave opp det. Det har vaert snakket mye om, og begge parter har gått videre. Så å dra det opp nå ville vaert urettferdi­g. Det var uheldig, for det gikk bra på mange måter, sier Dempsey til Faedreland­svennen.

Han er klar på at han er ferdig med det som skjedde sommeren 2016. Haugesund lå på en overrasken­de sjetteplas­s da bomben smalt: Dempsey hadde sagt opp som hovedtrene­r, etter kun et halvt år i jobben. Dempsey selv sa det handlet om samarbeids­problemer mellom ham og sportslig leder Jostein Grindhaug.

– Han blandet seg for mye i mine sportslige vurderinge­r og oppgaver. Det handlet for eksempel om hvem jeg skulle ha som assistentt­rener, der han ikke likte mitt forslag og dikterte hvem jeg skulle ha. Og så blandet han seg i hvem som skulle spille på reservelag­et, sa Dempsey til VG den gangen.

Etter oppsigelse­n brøt det ut ordkrig mellom klubben og Dempsey. Daglig leder Eirik Opedal kalte blant annet Dempsey en «løs kanon». To år etter sier Dempsey at han har laert fra det som skjedde.

– VI TOK HVERANDRE I HÅNDA

– Man laerer alltid av det man gjør i livet. Man tar ting fra det, og laerer av det. Kanskje ville jeg gjort en ting eller to annerledes da, men det er sånn livet er. Vi tenker alle enkelte ganger at «det skulle jeg ikke gjort». Men det er vann under brua nå. Jeg har gått videre, jeg har gjort det bra og klubben ser ut til å klare seg fint, sier Dempsey.

– Hvordan er ditt forhold til Jostein Grindhaug i dag?

– Jeg har ikke snakket med ham siden. Vi forlot hverandre uten vondt blod, tok hverandre i hånda og ga hverandre en klem, sier Starttrene­ren.

Faedreland­svennen var fredag i kontakt med Grindhaug. Han ønsket ikke å kommentere det som skjedde i 2016.

– Jeg har ikke så mange kommentare­r til det. Livet går videre og fotballen ruller videre, sier Grindhaug.

– BLE MYE SKITTKASTI­NG

Flateby i Haugesunds Avis sier at hva som egentlig skjedde aldri helt har kommet frem. Han og hans avis var kritisk til det som skjedde i etterkant.

– Det var mye skittkasti­ng i etterkant. Mye snakk, mye rykter og ikke minst mye følelser. Det var ikke helt bra, og vi var kritiske til måten det ble håndtert på, sier Flateby.

Sier du navnet Mark Dempsey i Haugesunds gater, får du trolig et smil tilbake. Dempsey ble umåtelig populaer på den tiden han var i vestlandsk­lubben.

– Hos supportern­e var han veldig populaer. Han spilte underholde­nde fotball og sa de rette tingene. Han kom inn som trener etter et par kjedelige år, og sa at laget hans skulle rocke stadion. Det ble godt mottatt, sier Flateby, som beskriver et Haugesund-lag som scoret mye og slapp inn mye mål.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway