Fædrelandsvennen

Børufsen kan vaere klar til Brann-kampen

- STEFFEN STENERSEN

For Espen Børufsen har de siste ukene vaert preget av mye uvisshet. Nå er han på bedringens vei.

– Det er en vanskelig skade, så det har vaert litt vanskelig å finne ut konkret når jeg skal vaere tilbake. Men jeg kjenner at jeg har blitt mye bedre, sier Espen Børufsen til Faedreland­svennen.

Fredag var han tilbake med ball i beina. Start-veteranen har ikke vaert å se på banen i kamp siden treningska­mpen mot Viking i mars. Siden den gang har mye av tiden gått med på å finne ut av en skade som var mer alvorlig enn først antatt.

– Jeg har fått en hevelse i skjelettbe­inet. Det er ikke noe overtråkk, men det kommer visst av mange slag på ankelen. Så det eneste som hjelper er å ta det med ro, sier Børufsen.

– VAR KJEMPEVOND

Først var det dog leggen som var problemet. Etter kampen mot Viking for over en måned siden opplevde han noe han aldri hadde sett før.

– Etter den kampen var hele leggen bare en stor ballong. Det var som en pølse som gikk nedover. Den var hoven og veldig sprengt. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd. Jeg hadde vaert stiv i ankelen og leggen før, men ikke noe mer enn at jeg kunne spille, sier Børufsen.

– Så våknet jeg søndagen etter kampen, og da var den kjempevond. Da trodde vi det var noe galt med leggen, men om det er ankelen som har forårsaket leggen... vi vet ikke helt. Hevelsen gikk hvertfall ned, og nå er det ankelen som står igjen, sier Børufsen.

Nå håper han å vaere tilbake i full trening om en ukes tid. Fredag slo han noen pasninger og løp litt med ball. Men det er tilbake i kamp han vil så fort som mulig.

– KLAR TIL BRANN

– Det har vaert tøft. Jeg skulle gjerne vaert ute og bidratt sammen med de andre. Vi har ikke fått de resultaten­e vi ønsket, men jeg ser en del positivt. Det har vaert en tøff periode for meg og for laget, men nå ser jeg ganske lyst på fremtiden, sier 30-åringen.

Mark Dempsey ser frem til å få Børufsen tilbake i spill. Start-treneren har brukt kantspille­ren som en samtalepar­tner i skadefrava­eret.

– Jeg snakker ofte med Espen. Han tenker fotball og elsker fotball. Vi har savnet ham, sier Dempsey til Faedreland­svennen.

Han mener nå målet for Børufsen må bli å vaere tilbake til kampen mot Brann 12. mai.

– Vi savner spesielt evnen hans til å komme på løpene bak forsvaret og få slått innlegg. Han gir oss noe annerledes, sier Dempsey.

Som møter gamleklubb­en Haugesund søndag. Dit kommer Start med noen ferske skader etter kampen mot Stabaek. Isaac Twum og Kasper Skaanes er uaktuelle, mens Jonas Deumeland får 85–90 prosent sjanse for å vokte buret. Trolig var det bare en krampe som stoppet tyskeren onsdag.

– Det er en utfordring, men vi har en god tropp og det kommer til nytte nå. Jeg vil ikke endre ting dramatisk, men vi skal finne den beste måten å spille på søndag for å ta tre poeng. For det blir ikke enkelt, sier Dempsey.

Damion Lowe er suspendert etter å ha pådratt seg sitt fjerde gule kort for sesongen. Dermed er trolig Eirik Wichne tilbake i startoppst­illingen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway