Fædrelandsvennen

Våg-jenter drømmer om Vipers

Mens Vipers er på full fart mot europatopp­en, har veien til topphåndba­ll i Kristiansa­nd blitt lengre for disse talentfull­e jentene.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Vipers er gode på å inkludere de unge spillerne, og flere av dem har fått prøve seg på treninger. Men det sier seg selv at å konkurrere med den troppen vi har nå er litt vanskelig, sier Endre Fintland, som skal trene eliteserie­laget Oppsal kommende sesong.

Men denne sesongen er Fintland både assistentt­rener for Vipers, og hovedtrene­r for Våg-jentene som ble nummer fire i 2. divisjon. På denne måten har han førsteklas­ses innsikt i hva som rører seg i de to klubbene. I fjor kunne han glede seg over at flere av 2. divisjonsj­entene fikk prøve seg i eliteserie­n, blant andre Karine Dahlum og Mathilde Flo Hjetland, men denne sesongen er det kun Sunniva Andersen som har fått spilletid på begge lag.

FÅR TRENE MED VIPERS

Men sistnevnte spilte eliteserie for Gjerpen i fjor, og flyttet til Kristiansa­nd for å studere og trappe ned håndballsa­tsingen gjennom spill i 2. divisjon. De fremadstor­mende jentene har måttet ta til takke med noen treninger med Vipers.

Heller ikke søndagens kvartfinal­e i sluttspill­et i Aquarama, der Vipers har 14 mål å gå på etter nedsabling­en 36–22 mot Oppsal onsdag, får noen av Våg-jentene sjansen. Eliteserie­lagets lokale ungdomsali­bi er Karoline Olsen.

– For Vipers, som snart skal spille europacupf­inale, er søndagens kamp ekstremt viktig for å holde spillerne kampklare, forklarer Fintland.

– FÅR INGENTING GRATIS

Uten at det tar motet av jentene som banker hardest på Vipersdøra.

– Det var utrolig gøy å få sjansen mot Gjerpen i fjor, og en voldsom vitamininn­sprøytning til å jobbe videre. At jeg ikke har fått samme sjanse i år er jo selvfølgel­ig noe skit, men samtidig er det litt naturlig. Man får ingenting gratis, og må regne med at det tar litt lenger tid. Det handler om å jobbe hardt, og gripe sjansen når man får trene med dem, sier Karine Dahlum.

– Jeg har vaert mye skadet i år, og ser det som helt greit at jeg ikke har fått spilletid. Min motivasjon blir bare større fordi det ser utrolig gøy ut å få vaere en del av Vipers, og jeg har lyst til å få oppleve det samme. Men det er ikke sikkert at Vipers trenger å vaere det neste steget. Det er også en mulighet å gå til et annet lag for så å komme tilbake, sier Mathilde Flo Hjetland.

VÅG VIL RYKKE OPP

En annen mulighet er å rykke opp til 1. divisjon med Våg, slik at spranget blir mindre. Det er også ambisjonen­e, forteller sportslig leder Odd Ivar Hjetland.

– Vi synes det er fantastisk gøy at Vipers har tatt steget, og at spranget har blitt større for våre jenter tror jeg bare er bra for motivasjon­en. Det kan oppleves at steget var lettere for fem år siden, men vår strategi er at vi i løpet av de neste tre årene skal rykke opp til 1. divisjon gjennom utvikling av egne spillere, sier Hjetland, og legger til om laget som vant 11 av de 12 siste seriekampe­ne i 2. divisjon:

– Når jeg ser de fantastisk­e talentene vi har i dag, ser jeg mange potensiell­e eliteserie­spillere.

– VIPERS HAR EN VIKTIG ROLLE

Det hører også med til historien at AK28 nylig rykket opp til 2. divisjon, og at Randesund ble nummer seks, slik at Kristiansa­nd har tre lag på nivå tre kommende sesong.

Kai Corrigan, utviklings­konsulent i region Sørvest, er heller ikke bekymret for ettervekst­en og muligheten til å se lokale spillere i Vipers fremover.

– Det er kjempegøy det som skjer i Vipers. Så må bare de lokale klubbene jobbe knallgodt samtidig som Vipers har en viktig rolle i å vaere med på å utvikle dem. Det ansvaret opplever jeg også at de tar, sier Corrigan.

 ?? FOTO: ODD IVAR HJETLAND ?? Våg-damene ble nummer fire i sin avdeling i 2. divisjon. Bak fra venstre: Laureta Veliqi, Mathilde Flo Hjetland, Eline Fagerheim, Nina Krum Haugen og Harriet Ssekamate. I midten fra venstre: Vilde Andersen, Karianne Barøy, Karine Dahlum, Desiree...
FOTO: ODD IVAR HJETLAND Våg-damene ble nummer fire i sin avdeling i 2. divisjon. Bak fra venstre: Laureta Veliqi, Mathilde Flo Hjetland, Eline Fagerheim, Nina Krum Haugen og Harriet Ssekamate. I midten fra venstre: Vilde Andersen, Karianne Barøy, Karine Dahlum, Desiree...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway