Fædrelandsvennen

Zlatko Tripic slo til lagkamerat på Viking-trening

- KJETIL FLYGIND

– Totalt uakseptabe­lt, sier Viking-trener Bjarne Berntsen om slåssingen mellom lyngdølen Zlatko Tripic og Tord Salte på trening fredag.

På tampen av den avsluttend­e økten med spill fire mot fire på liten bane, satte Tord Salte (19) inn en sen og ufin takling på Zlatko Tripic (25). Det likte kantspille­ren dårlig og gikk mot Salte og ga beskjed om hva han mente om taklingen. Etter litt gruff og knuffing langet Tripic ut et slag som traff Salte.

De to fortsatte basketaket før Tripic på ny langet ut og traff Salte i ansiktet. Lagkamerat­ene fikk så skilt kamphanene , men det var svaert ampert og meldingene haglet før Tripic jogget i garderoben. Salte gikk av banen og tok en timeout på sidelinjen, tydelig preget av det som hadde skjedd.

Bjarne Berntsen fulgte opptrinnet fra orkesterpl­ass. Han gikk rett inn i garderoben etter at økten var over noen minutter senere.

– Totalt uakseptabe­lt, er trenerens klare melding til de to.

Men han avdramatis­erte situasjone­n noe etter å ha snakket med dem.

– Det er sånn som skjer av og til når vi spiller hektisk fire mot fire. De ordnet opp i dette etterpå, sier Berntsen, og legger til:

– Dette var over streken, det vet begge to. Det er ikke slik vi behandler lagkamerat­ene. Men det kan skje i kampens hete at man mister hodet litt. De er ikke de første som har vaert ute for det.

– Men hva mener du om noe slikt når det først skjer?

– Det viktigste er at spillerne snakker ut, at de vet hvor grensene går for hva som er akseptabel­t og ikke, og derfor var det viktig å få de inn i fred og ro og at de fikk snakket ut. Vi gjør ikke noe mer med det, sier Berntsen.

Zlatko Tripic beklager oppførsele­n sin.

– Det blir av og til litt temperatur på trening. Vi har skvaeret opp og snakket ut. Det var en upassende reaksjon av meg, og derfor gikk jeg i garderoben rett etterpå. Det var en situasjon der begge har skyld, det er vi enige om, sier Tripic.

– Jeg beklaget overfor Tord. Jeg ble sur for en takling, jeg overreager­te og da ble det litt knuffing. Men han fikk en god klem etterpå og vi viste hverandre respekt. Tord Salte sier saken er glemt. – Det går bra. Vi har ryddet opp, det er ikke noe problem. Det var litt frustrasjo­n som skulle ut og da mistet vi hodet. Det er sånn som skjer og det er glemt, sier Salte.

 ?? FOTO: FREDRIK REFVEM ?? Her får Tord Salte en på kjaken av lagkamerat Zlatko Tripic (med ryggen til).
FOTO: FREDRIK REFVEM Her får Tord Salte en på kjaken av lagkamerat Zlatko Tripic (med ryggen til).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway