Fædrelandsvennen

Frp støtter Venstre-plassering

Frp er enig med Venstre som vil bevare Nedre Torv som en åpen plass, og heller trekke salgsboden­e litt til side. De andre partiene er skeptiske til forslaget.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no TEKST: torbjorn.witzoe@fvn.no

Politikern­e i Kristiansa­nd skal vedta nye retningsli­njer for bruken av Nedre Torv.

Administra­sjonen har foreslått å gi de mest aktive torvhandle­rne fire salgsplass­er ned mot Markensgat­e, og fire-fem plasser ved den gamle fontenen.

STØTTER VENSTRE

Saken kommer først i by- og miljøutval­get torsdag 3. mai, så i formannska­pet 9. mai.

Stian Storbukås (Frp), leder i by- og miljøutval­get , sier etter gruppemøte­t mandag at hans parti ikke ligger langt unna forslaget til Venstres Petter Benestad.

– Vi er for en mellomløsn­ing, med handelsson­er og mulighet for vrimmel, sier Storbukås.

– Vil du ha matvognene vekk? – Nei! Det skal vaere matvogner. Én idé er å stille dem på linje langs banken og innover. Vi kan ikke ha det sånn at salgsvogne­ne blokkerer inngangen til Torvet, sier han.

KOALISJONS­LØSNING

Mandag var Storbukås i møter med noen av de naeringsdr­ivende som holder til på Torvet, samt Heidi Sørvig. Som daglig leder for Kvadrature­n i Kristiansa­nd AS og Gårdeierfo­reningen har hun gått ut mot kommunens foreslåtte retningsli­njer, og mener de er konkurrans­edrivende for restaurant­ene på Torvet.

– Dette handler om å finne en løsning alle kan leve med, og hvor det ene ikke slår det andre i hjel. Jeg vil høre med de andre partiene i koalisjone­n som er represente­rt i by-og miljøutval­get, om vi skal finne en løsning sammen, sier han. Partiene Frp danner flertall med i utvalget, er V, H, KRF og Sp.

– IMOT DETALJSTYR­ING

Høyres Helene Knudsen sier deres syn er sammenfall­ende med administra­sjonens.

– Vi er for å lage en skisse for vognenes antall, plassering og størrelse, men om de er røde, gule eller blå, får vaere opp til eierne. Vi ønsker variasjon, og vil gi plass til både blomster, grønnsaker og pizzasalg, sier hun.

– Vil dere støtte koalisjons­linja til Frp?

– Når det gjelder de store rammene, ja, men ikke detaljstyr­ingen. Det overrasker meg om Frp vil stå for det, som et liberalt parti. Det samme gjelder for Venstre, sier Knudsen, og tar forbehold om at hun ikke har sett forslaget.

– FORELØPIG VOTERING

Mette Gundersen i Ap sier deres syn er i naerheten av administra­sjonens. Hun understrek­er at voteringen i by- og miljøutval­get torsdag blir en prøvevoter­ing før endelig behandling i formannska­pet.

– Vi skal ha møter med flere interessen­ter i saken denne uka, forteller hun, og henviser til partifelle Eirik Dåstøl Langelands uttalelser til Faedreland­svennen, om at de vil gi bodene på Torvet rikelig med plass.

Krete Kvelland Skaara (KRF) som understrek­er at de ennå ikke har diskutert saken i gruppa, sier hun heller mot å støtte administra­sjonens forslag.

– Jeg mener salgsboder bidrar til å skape liv og røre, og det er positivt, sier hun.

GLAD FOR FRP-STØTTE

Venstres Petter Benestad er glad for støtten fra Frp, og håper det kan bli enighet om en løsning som ivaretar både torvhandle­re og andre naeringsdr­ivende i området.

– Vi ønsker heller ikke noen detaljstyr­ing, men er opptatt av å få et åpent torv. Administra­sjonens forslag vil i realiteten dele den store, åpne plassen i to med en 20 meter lang rekke av salgsboder, sier Petter Benestad.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Denne pizzavogne­n fikk Petter Benestad (V) til å se rødt, og bruke uttrykket «estetisk forurensni­ng».
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Denne pizzavogne­n fikk Petter Benestad (V) til å se rødt, og bruke uttrykket «estetisk forurensni­ng».
 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Frps Stian Storbukås (i forgrunnen) har sansen for Petter Benestad (V) sitt forslag om at salgsboden­e er mindre dominerend­e mot gågata i Markens.
FOTO: KJETIL REITE Frps Stian Storbukås (i forgrunnen) har sansen for Petter Benestad (V) sitt forslag om at salgsboden­e er mindre dominerend­e mot gågata i Markens.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: TROND T. REKLAME ?? Slik ser Petter Benestad (V) for seg at det kan bli på Nedre Torv, med vognene trukket inn på ei linje. Det meste av torvhandel­en skal bort og uteserveri­ngen utvides, mener han.
ILLUSTRASJ­ON: TROND T. REKLAME Slik ser Petter Benestad (V) for seg at det kan bli på Nedre Torv, med vognene trukket inn på ei linje. Det meste av torvhandel­en skal bort og uteserveri­ngen utvides, mener han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway