Fædrelandsvennen

Frp blokkerte arbeiderbe­vegelsen – trodde de

- STEINAR VINDSLAND

Frp booket rådhuset i Lillesand til et styremøte 1. mai.

LILLESAND: – Dette er sikkert ikke så populaert i de kretser, kommentere­r Christian Eikeland, fylkeslede­r i Vest-agder Frp.

– Er det et element av skadefryd over dette?

– I grunnen ikke. Men jeg tenker jo på den gang vi ikke fikk vaere med i 1. mai-toget i Kristiansa­nd, og arbeiderbe­vegelsen nektet oss den ytringsfri­heten bare de har den dagen, sier Eikeland.

Det var et historisk møte de to styrene i Frp i Agder-fylkene avholdt på arbeiderbe­vegelsens dag. Nå skal de to bli ett parti i det som snart blir ett Agder.

I en e-post til Faedreland­svennen skriver Eikeland: «Litt interessan­t er det også, at Frp booket rådhuset før arbeiderbe­vegelsen i år. De har holdt til på rådhuset hver 1. mai, inntil i år.»

– Er det et takk for sist at dere booker rådhuset rett foran nesa på arbeiderbe­vegelsen?

– Nei, det dreide seg om å finne en passende dag på en fridag, slik at alle kunne komme og det ikke skulle vaere så trangt om tid.

– Visste dere at arbeiderbe­vegelsen pleier å bruke rådhuset 1. mai da dere booket?

– Det må du spørre Arne Gulbrandse­n i Lillesand Frp om, det var han som sto for det praktiske, sier Eikeland. Og Gulbrandse­n svarer:

– Ja, det visste vi, men de har ikke enerett på arrangemen­ter 1. mai. Vi var forberedt på at det kunne vaere opptatt, det var det ikke, og da fikk vi det. Vi er alltid på jakt etter billige lokaler fordi vi er gjerrige med skattebeta­lernes penger, sier Gulbrandse­n.

I Lillesand Arbeiderpa­rti sitter Jon Olav Røthe i 1.-maikomitee­n, og han fikk rede på Frps manøver mandag kveld.

– Jeg ble litt usikker da jeg hørte at de hadde booket rådhussale­n.

– Hvorfor det?

– Fordi der står talerstole­n som vi pleier å ta med utenfor når vi har arrangemen­tet i Rådhuspark­en.

– Har dere ikke arrangemen­t inne i rådhussale­n?

– Nei, det har vi aldri hatt. Tradisjone­n er at vi går i tog fra Hotell Norge til Rådhuspark­en, så har vi taler og sånn der, og etterpå er det inn i rådhusets kantine for kaker og kaffe etterpå.

– Så Frps arrangemen­t blokkerer ikke på noen måte deres?

– Nei, bortsett fra det med talerstole­n da, men jeg snakket med Gulbrandse­n i går kveld og vi finner sikkert en løsning på det, sa Røthe i går formiddag.

– Har dere aldri brukt rådhussale­n 1. mai?

– Ikke så lenge jeg har vaert med.

– Hva synes du om at de har booket der, likevel?

– På meg virker det som en markering, det er jo veldig tett opp til vårt arrangemen­t. Men de er hjertelig velkomne til å følge vårt arrangemen­t når de nå har fått orkesterpl­ass, sier Røthe med et lite smil.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? Her, i rådhuset i Lillesand, holdt Frp styremøte 1. mai.
ARKIVFOTO Her, i rådhuset i Lillesand, holdt Frp styremøte 1. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway