Fædrelandsvennen

Spiller fortsatt om to titler

Selv etter å ha spilt 48 obligatori­ske kamper – og allerede sikret seg to titler – fremstår Vipers i toppform før sluttspill­et og europacupe­n skal avgjøres.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg synes vi har lykkes veldig godt med måten vi har jobbet på, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen - som sist uke ledet laget til semifinale i sluttspill­et etter en seiersmarg­in over to kamper mot Oppsal på 34 mål!

Onsdag spiller sørlending­ene den første semifinale­n borte mot Byåsen med retur hjemme i Aquarama seks dager senere. Sjekk videre kampprogra­m i faktabokse­n.

18 EUROPACUPK­AMPER

Og som om ikke det er nok er Vipers også favoritter til å vinne sluttspill­et, og skal de innfri det venter to sluttspill­finaler etter europacupe­n.

Kampene kommer på tampen av en ekstremt tøff sesong, der Vipers har spilt rekordmang­e 48 kamper – mye takket vaere hele 18 europacupk­amper i Champions League og Ehf-cupen.

– Det jeg opplever i laget er et sug og en lyst etter å prestere. Det er veldig god stemning, og en voldsom giv etter å få konseptet til å fungere optimalt. Etter at vi hadde sikret seriegulle­t, fikk vi en bitteliten pause og mulighet til å nullstille. Da vi kom tilbake satt jeg med en følelse av at vi nesten startet på nytt igjen, sier den avtroppend­e Vipers-treneren tilfreds.

Han understrek­er dog at «ikke alt bare er rosenrødt».

– Vi har hatt våre fighter innimellom, men det som er så bra er at vi kan ha en fight, og så er vi ferdig med det. Rett og slett fordi jeg har ei gruppe som fungerer, sier 42-åringen.

– VANSKELIG BALANSEGAN­G

Som Faedreland­svennen har skrevet tidligere, trente Vipers veldig bra og tøft i oppkjøring­en til sesongen, og Gabrielsen har også passet på å legge inn gode treningspe­rioder straks kampprogra­mmet har tillatt det. Samtidig har det vaert viktig å ikke trene for tøft når Vipers i lange perioder har spilt to kamper i uka.

– Det der har vaert en vanskelig balansegan­g. Skaderisik­oen øker også når man trener hardt. Men i samspill med resten av teamet synes jeg vi har vaert ekstremt dyktige her, sier Vipers-treneren - som for øyeblikket kun må klare seg uten en skulderpla­get Malin Aune.

Nå som det aller viktigste i sesongen er sikret – seriegull og Champions League-plass – skal Vipers sette prikken over i-en i europacupe­n og sluttspill­et. Gabrielsen mener sesongens cupmester er mentalt meget godt forberedt på det som venter.

– SKRUR TIL NÅR DET GJELDER

– Jeg synes vi har bygd en veldig god kultur i laget, og det gir oss trygghet i det vi driver med. Jeg vil påstå at det skal en god del til for å vippe oss av pinnen. Selvfølgel­ig kan vi ha dårlige perioder, det er bare helt naturlig, men det er da du skal vise styrke. Jeg husker at før Ehf-cupen snakket folk om at vi kunne vinne. Men så startet vi med å tape de tre første kampene. Men da vi da klarte å snu til tre strake seirer ga kampene oss en mental styrke som jeg synes jeg har sett igjen i andre situasjone­r hvor vi har vaert presset. Vi skrur til når det virkelig gjelder.

Pernille Wang Skaug mener noe av suksessfor­melen har vaert at Gabrielsen har innprentet jentene til å ta en kamp av gangen.

– Ubevisst er det lett å tenke på kampene som kommer fremover, men Kenneth er utrolig flink til å utelukkend­e få oss til å tenke på neste kamp. Det synes jeg vi beviser ved å ta Oppsal så på alvor, sa Wang Skaug etter 38–18-seieren søndag.

Når det gjelder målsetting­en for sesongavsl­utningen, sier Gabrielsen:

– Når vi er klare for finale går vi selvfølgel­ig for å vinne europacupe­n. Men når det gjelder sluttspill­et, må vi først komme oss til en finale, og den jobben gjøres over to kamper mot Byåsen, sier Gabrielsen på karakteris­tisk vis.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Vipers-trener Kenneth Gabrielsen er veldig fornøyd med lagets formutvikl­ing inn mot europacupf­inalene og semifinale­n i sluttspill­et.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Vipers-trener Kenneth Gabrielsen er veldig fornøyd med lagets formutvikl­ing inn mot europacupf­inalene og semifinale­n i sluttspill­et.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Vipers har hatt mye å feire denne sesongen, blant annet serie- og cupgull.
FOTO: NTB SCANPIX Vipers har hatt mye å feire denne sesongen, blant annet serie- og cupgull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway